home design

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και πτώση θερμοκρασίας – Πόσο θα επηρεαστούν Αργολίδα και Πελοπόννησος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ - Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα Δυτικά την Παρασκευή και θα επεκταθούν ανατολικότερα το Σάββατο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς οι ζέστες φεύγουν από αύριο, Παρασκευή 8 Ιουλίου, και τη θέση τους παίρνουν έντονες βροχοπτώσεις, ενώ παράλληλα αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Πελοπόννησο αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τόπους βροχές, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, με τη μέρα όπου τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Αργολίδα, να είναι το Σάββατο.

Τι λέει η ΕΜΥ για τον καιρό αύριο και μεθαύριο

Αύριο Παρασκευή (08-07-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Το Σάββατο (09-07-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία το Σάββατο (09-07-2022) θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίoυ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θόδωρη Κολλυδά, η αλλαγή του καιρού θα προκληθεί από μια διαταραχή που έρχεται από την Κεντρική Ευρώπη. Οι ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και τα κεντρικά από τα ξημερώματα έως και το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 34 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για το Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός σε Ναύπλιο και Άργος

Στις δύο μεγάλες πόλεις της Αργολίδας, ο καιρός θα είναι ασταθής, λίγο καλύτερος την Παρασκευή 8 Ιουλίου και με πιο πιθανές βροχές το Σάββατο 9 Ιουλίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version