home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ηλεία: Πώς γλίτωσε το χωριό από τις φλόγες – Έντρομοι οι κάτοικοι μόλις είδαν τη φωτιά να πλησιάζει

Εφιάλτης οι συνεχείς αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στην Κορυφή Πύργου – Η λύση ήρθε από αέρος.

Μάχη με τις φλόγες έδιναν μέχρι αργά τη νύχτα οι δεκάδες πυροσβέστες που βρίσκονταν στην περιοχή του χωριού Κορυφή του Πύργου Ηλείας, όπου το απόγευμα είχε εκδηλωθεί μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει εκεί. Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα που συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Στο σημείο οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνεχίζουν το έργο τους, ώστε να κατασβήσουν και την τελευταία πύρινη εστία. Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 135 πυροσβέστες και 5 πεζοπόρα, με 37 οχήματα.

Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, δεν ήταν όμως το ίδιο χθες το απόγευμα, όπου το χωριό κινδύνεψε καθώς οι τεράστιες φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν απειλητικά τα πρώτα σπίτια. Οι κάτοικοι έντρομοι με κουβάδες και λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά.

Δεκάδες πυροσβέστες από τη Δυτική Μακεδονία και από τα Μέγαρα έφθασαν στο χωριό για να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης. Ωστόσο, το χωριό σώθηκε από αέρος, όπως είπαν κάτοικοι.

14 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα έφθασαν άμεσα όταν έγινε γνωστός ο κίνδυνος και άρχισαν τις ρίψεις τόνων νερού περιορίζοντας την πυρκαγιά σε μια χαράδρα.

Όλη τη νύχτα οι κάτοικοι ήταν σε επιφυλακή, δεδομένου ότι υπήρχαν στιγμές που δυνάμωνε ο άνεμος και κυριολεκτικά καρδιοχτυπούσαν μήπως γινόταν και άλλη αναζωπύρωση.

Η φωτιά στην Κορυφή εκδηλώθηκε την Τρίτη το βράδυ, περιορίστηκε σημαντικά, όμως χθες το απόγευμα φούντωσε και πάλι, σηκώνοντας όλο το χωριό στο πόδι.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis