home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΗλείαFeatured

Σπάνιος γουρλομάτης καρχαρίας ξεβράστηκε νεκρός σε παραλία της Πελοποννήσου

Χαρακτηριστικά του πανέμορφου αυτού είδους αλεποκαρχαρία αποτελούν τα μεγάλα του μάτια και ο πολύ μακρύς άνω λοβός της ουράς του.

Ακόμη μια δυσάρεστη είδηση έφτασε, αυτή τη φορά από τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, όπου εντοπίστηκε νεκρό άτομο του προστατευόμενου είδους Alopias_superciliosus (BTH), Αλωπίας ο μεγαλόματος, από άγνωστη αιτία, στην παραλία Ζαχάρως, στην Ηλεία, σύμφωνα με ανάρτηση του Οργανισμού προστασίας του περιβάλλοντος I Sea. Ο σπάνιος γουρλομάτης καρχαρίας που ξεβράστηκε στην ακτή της Πελοποννήσου, δεν τρέφεται με ανθρώπινη σάρκα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά του πανέμορφου αυτού είδους καρχαρία αποτελούν τα μεγάλα του μάτια και ο πολύ μακρύς άνω λοβός της ουράς του.

Ο αλεποκαρχαρίας μπορεί να ξεπεράσει σε μήκος τα 4,5 μέτρα, χωρίς να αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο, καθώς προτιμά να τρέφεται με πελαγικά και βενθικά ψάρια. Αντιθέτως, συχνά πέφτει θύμα παρεπίμπτουσας αλιείας που αποτελεί μια από τις κυριότερες απειλές που αντιμετωπίζει…

Ο Οργανισμός ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Προστασίας θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων» και το Λιμεναρχείο Κατακόλου για την ενημέρωση.

Παράλληλα ενημερώνει τους πολίτες ότι σε περίπτωση που δουν κι ζωντανά ή νεκρά άτομα καρχαριών να στείλουν τις παρατηρήσεις τους στην ομάδα «Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο» προκειμένου να συλλεχθούν περισσότερες πληροφορίες για τα είδη αυτά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button