home design 800x400
home design 1170Χ320

Γκιόλας: Τι φοβάται η κυβέρνηση και δεν δημοσιοποιεί το περιεχόμενο της αγωγής κατά της Novartis

Γράφει ο Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Γκιόλας novartis

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.) καταθέσαμε στη Βουλή και συγκεκριμένα στον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που μετείχαμε ως μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Ελβετικής Φαρμακοβιομηχανίας Novartis, δηλαδή οι: Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Λάππας Σπύρος, Γκιόλας Γιάννης, Ραγκούσης Γιάννης και Δώρα Αυγέρη, ζητώντας να αποκαλύψει το περιεχόμενο της αγωγής του Ελληνικού Δημοσίου κατ’ αυτής, δηλαδή τη νομική θεμελίωση – αιτιολόγησή της και σε ποια στοιχεία την στηρίζουν.

Προφανώς έχοντας υιοθετήσει τον ανιστόρητο και ατεκμηρίωτο ισχυρισμό της ότι δεν υπήρξε το τεράστιο σκάνδαλο της NOVARTIS αλλά μια δήθεν σκευωρία, δεν έφερε από μόνη της στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία των εμμονικών της δοξασιών περί μεθοδευμένης τακτικής από τους «σκευωρούς» Παπαγγελόπουλο, εισαγγελείς, δημοσιογράφους.

Ήρθε όμως η πρόσφατη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου των Ανωτάτων Δικαστών που απέκλεισε διαπαντός αυτά που υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία με την συνηγορία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, καταρρίπτοντας τα μυθεύματά τους, με τα οποία επιδίωξαν να ενοχοποιήσουν κρατικούς και Δικαστικούς Λειτουργούς, ερευνητές δημοσιογράφους και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Η Κυβερνητική θεωρία που τόσο σκληρά υποστηρίχτηκε περί «σκευωρίας», παρά την ομολογία της ίδιας της Εταιρίας στην Αμερικανική Δικαιοσύνη περί χρηματισμού ανώτατων κυβερνητικών στελεχών στην Ελλάδα, κατέρρευσε με κρότο ύστερα από την απόφαση σύμφωνα με την οποία απηλλάγησαν αμετάκλητα με βούλευμα όλοι όσοι είχαν κατηγορηθεί από τα μέλη της Κυβέρνησης. Ύστερα απ΄αυτή την εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περνάει στην αντεπίθεση και ζητά επιτακτικά να τιμωρηθούν όσοι αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί στο μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο, το οποίο ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο μερικά δις, σε μια χρονική περίοδο που αρκετοί συμπατριώτες μας αυτοκτονούσαν κάτω από το βάρος της ανέχειας και των χρεών.

Υπενθυμίζεται ότι ένα μήνα πριν την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης, στις 17 Ιουνίου 2022, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης είχε καταθέσει αγωγή αποζημίωσης κατά της ΝΟΒΑΡΤΙΣ, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η αγωγή αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τις πράξεις των γιατρών που υπερσυνταγογράφησαν τα φάρμακα της εταιρίας αυτής.

Όμως πλέον κοινώς παραδεκτό ότι το σκάνδαλο αφορά κυρίως την κυκλοφορία και υπερτιμολόγηση των φαρμάκων της εταιρείας και τις δωροδοκίες Ελλήνων κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως άλλωστε αυτό αποτυπώθηκε στη σχετική απόφαση του δικαστηρίου του Νιού Τζέρσεϋ των ΗΠΑ όπου η Novartis, στον συμβιβασμό της με το αμερικανικό δημόσιο και τη Συμφωνία Αναστολής Δίωξης, ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ αυτό ακριβώς, αποδεχόμενη να καταβάλει στις αμερικανικές αρχές 345 κ. δολ. ως αποζημίωση.

Γιάννης Γκιόλας,
Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis