home design 800x400
home design 1170Χ320

Πολιτικές αντιδράσεις: Επιτέλους να μπει τέλος με τα σκουπίδια στην Καραθώνα

Απορρίμματα στην Καραθώνα

Πολιτικές διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με την εν κρυπτώ εναπόθεση απορριμμάτων στο μη λειτουργικό ΧΑΔΑ της Καραθώνας, στην Αργολίδα, το απόγευμα του Σαββάτου, με τον Μανώλη Βέμη, στέλεχος της Περιφερειακής Παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική» και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, να κάνει την παρακάτω δήλωση:

«Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η επανειλημμένη δημοσιοποίηση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι συνεχίζεται η αποκομιδή απορριμμάτων στον κλειστό ΧΑΔΑ Καραθώνας.

Να θυμίσουμε ότι στο χώρο του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Καραθώνα κατέληγε, για πολλά χρόνια χωρίς καμιά προ επεξεργασία, το μεγαλύτερο ποσοστό των στερεών αστικών αποβλήτων της ευρύτερης περιοχή του Ναυπλίου με ευθύνη φυσικά της Δημοτικής Αρχής.

Η πράσινη οικογένεια θεωρεί απαράδεκτη τη λύση που δόθηκε για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου με ευθύνη και της δημοτικής αρχής του Δήμου Ναυπλιέων. Βέβαια, η ευθύνη της δημοτικής αρχής γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν συνυπολογιστεί η παντελής έλλειψη σχεδιασμού για συλλογή και επεξεργασία των αποβλήτων που μπορούν να κομποστοποιηθούν. Καμία πρόβλεψη για κομποστοποίηση των κλαδεμάτων αλλά και των οργανικών από τα καταστήματα εστίασης της περιοχής μας που αποτελούν μεγάλο ποσοστό των αποβλήτων που οδηγούνται στην πραγματικότητα σε καύση.

Η δημοτική αρχή του Ναυπλίου, ανεξαρτήτως των απαράδεκτων επιλογών που έχει κάνει διαχρονικά για τη διαχείριση των αποβλήτων πρέπει έστω για μια στιγμή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να φροντίσει ώστε να σταματήσουν οριστικά οι αποκομιδές αποβλήτων στον κλειστό ΧΑΔΑ Καραθώνας. Αποκομιδές που εκτός του ότι αποτελούν διαχρονικό περιβαλλοντικό έγκλημα συντελούν και στην υποβάθμιση μιας από τις ομορφότερες επισκέψιμες παραλίες της περιοχής».

vemis 2
Ο Μανώλης Βέμης

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis