home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Μάκαρης: «Όποιος δεν κάνει ας πάει σπίτι του» – Ερωτηματικά για το τι συμβαίνει στην Καραθώνα

«Δεν μπορεί να μιλάμε για το περιβάλλον και την παραλία μας, και να πετάμε σκουπίδια και βρωμιές μία ανάσα από εκεί», τονίζει ο Κώστας Μάκαρης

Αίσθηση έχει προκαλέσει η εν κρυπτώ εναπόθεση απορριμμάτων στη κλειστή χωματερή της Καραθώνας, απόγευμα Σαββάτου, την ώρα που η δημοφιλής παραλία ήταν γεμάτη από λουόμενους και το Ναύπλιο έσφυζε από ζωή.

Ένα φορτηγάκι με σκουπίδια εθεάθη να ανεβαίνει τον σκουπιδότοπο με μία κάμερα να καταγράφει τη σκηνή την ώρα που ξεφόρτωναν τα σκουπίδια στον μη λειτουργικό ΧΑΔΑ. Λίγη ώρα αργότερα καταφτάνει ένα περιπολικό της αστυνομίας για να ζητήσει εξηγήσεις από τους δύο εργάτες που επέβαιναν στο μικρό φορτηγό ιδιωτικής εταιρείας και οι οποίοι φορούσαν γιλέκα του δήμου Ναυπλιέων. Στο σημείο βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου Κώστας Μάκαρης ο οποίος ζήτησε το λόγο από τους δύο άνδρες, ρωτώντας τους από πού πήραν την εντολή να ξεφορτώσουν εκεί τα απορρίμματα που απ’ ότι φαίνεται ήταν του Δήμου. Ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία.

Μάκαρης: Τί συνέβη στην Καραθώνα

Ο Κώστας Μάκαρης ζήτησε να σταματήσει αυτό το «περιβαλλοντικό έγκλημα» όπως το χαρακτήρισε. «Δεν μπορεί να μιλάμε για το περιβάλλον και για την παραλία μας, και να πετάμε σκουπίδια και βρωμιές μία ανάσα από εκεί», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου μιλώντας σε τοπικό κανάλι.

Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην αυτοψία που έγινε στον σκουπιδότοπο αλλά και σε χωριά στην περιοχή του Ναυπλίου, η οποία αποκάλυψε το εν λόγω περιστατικό που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, κυρίως λόγω του ότι ο ΧΑΔΑ της Καραθώνας είναι πλέον κλειστός από τη στιγμή που ξεκίνησε η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Όποιος δεν κάνει ας πάει σπίτι του», καταλήγει ο κ. Μάκαρης, αναρωτώμενος ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει.

Το βίντεο

Δείτε τι είπε για το θέμα ο Κώστας Μάκαρης στον τηλεοπτικό σταθμό BEST:

Τι λέει η αστυνομία

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας στην Τρίπολη, το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθησαν δύο άτομα επειδή κατελήφθησαν να πετούν μαύρες σακούλες σκουπιδιών σε χώρο μη λειτουργικό.

Το μικρό φορτηγάκι οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο τμήμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το βράδυ του Σαββάτου για να ακολουθήσει τακτική δικάσιμος, όπως ορίζει ο νόμος. Κατέθεσε από την πλευρά του και ο κος Μάκαρης.

Είχαν μαζί τους κλειδιά

Όπως προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό η χωματερή είναι κλειδωμένη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται να εναποτίθενται ακόμα σκουπίδια.

Ερωτηματικό παραμένει και το από πού οι εργάτες πήραν τα κλειδιά, τα οποία είχαν μαζί τους, για να μπουν στο χώρο.

Εντωμεταξύ, είχε προηγηθεί στο τέλος Ιουνίου, η καταγραφή ενός ακόμα απορριμματοφόρου να φτάνει στη χωματερή και είχε γίνει μεγάλο θέμα. Παρόλα αυτά, και ενώ πολλοί πίστεψαν ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, τα πράγματα αρχίζουν και περιπλέκονται μετά τις εξελίξεις του Σαββάτου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη αυτής της ιστορίας, καθώς και η αντίδραση του δήμου Ναυπλιέων και του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου που μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

Διαβάστε ακόμα

Back to top button