home design 800x400

Ερμιονίδα: Κόλαση φωτιάς στο AmanZoe – Εμπρησμό με συντονισμένο σχέδιο βλέπει ο δήμαρχος

Φωτογραφίες: Καρέ – καρέ τα πρώτα λεπτά που ξέσπασε η φωτιά. Γεωργόπουλος: Η Ερμιονίδα μας είναι και θα παραμείνει ένα παγκόσμιο πρότυπο τουρισμού και δεν μας λυγίζουν τέτοιες παράνομες ενέργειες.

Εμπρησμό με συντονισμένο σχέδιο όσων έδρασαν σε βάρος της Ερμιονίδας βλέπει και καταγγέλλει ο δήμαρχος Ερμιονίδας, για την κόλαση φωτιάς που προκλήθηκε στο AmanZoe και τις δύο πρωτοφανείς μικρές εστίες φωτιάς νωρίτερα μέσα στην πόλη του Κρανιδίου. Οι τρεις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο κος Γεωργόπουλος, από την έναρξη της καταστροφικής πυρκαγιάς δείχνουν όσο γρήγορα επεκτάθηκε, μέσα σε λίγα λεπτά.

Το πρωί τελικά τέθηκε υπό έλεγχο και μετά από ολονύκτια μάχη η μεγάλη πυρκαγιά στην πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα. Μέχρι το ξημέρωμα πυροσβέστες, εθελοντές, ιδιωτικά βυτιοφόρα, οχήματα και μηχανήματα του δήμου Ερμιονίδας και μηχανήματα έργου επιχειρούσαν υπό δύσκολες συνθήκες και κατόρθωσαν τελικά να θέσουν τη μεγάλη πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

https://twitter.com/PanagiotesGeor9/status/1544059284165730304?s=20&t=lGcxh0-90OnP9UG8oBVQbg

Η φωτιά προκάλεσε μικρής, σχετικά, έκτασης ζημιές στο ξενοδοχειακό συγκρότημα AmanZoe, σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε αγροκτήματα και δέντρα ιδιωτών.

Εμπρησμός στην Ερμιονίδα;

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος καταγγέλλει εμπρησμό με δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης, μετά την ολονύχτια μάχη με την πύρινη κόλαση.

«Οι δυο πρωτοφανείς μικρές εστίες φωτιάς μέσα στην πόλη του Κρανιδίου χτες το μεσημέρι και η ξαφνική πυρκαγιά χτες το απόγευμα, σε ώρα που θα ήταν δύσκολη η αντιμετώπισή της από αέρος, δεν μου αφήνουν προσωπικά καμία άλλη εκτίμηση παρά αυτή του εμπρησμού με συντονισμένο σχέδιο όσων έδρασαν σε βάρος της Ερμιονίδας μας».

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν πώς επεκτάθηκε η μεγάλη πυρκαγιά μέσα σε λίγα λεπτά:

Ό,τι καταστράφηκε θα το ξαναφτιάξουμε μαζί.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας με δηλώσεις του σήμερα το πρωί τονίζει:» Ό,τι καταστράφηκε θα το ξαναφτιάξουμε μαζί» και προσθέτει: «Η Ερμιονίδα μας είναι και θα παραμείνει ένα παγκόσμιο πρότυπο τουρισμού και δεν μας λυγίζουν τέτοιες παράνομες ενέργειες».

Τονίζει επίσης ο κος Γεωργόπουλος: «Δηλώνω δημόσια ότι θα σταθούμε ως Δήμος αλλά και εγώ προσωπικά δίπλα στους πληγέντες με κάθε τρόπο. Επίσης δηλώνω προσωπικά ότι θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρμόδιες αρχές στις έρευνες τους για τον εντοπισμό των δραστών του πιθανού εμπρησμού και σήμερα το πρωί κιόλας θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες Αρχές για να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες που απαιτούνται».

Φώτο: fb

Επίσης ο δήμαρχος επισημαίνει ότι: «Ο Δήμος Ερμιονίδας από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά ήταν παρών με συντονιστή το δήμαρχο και παρόντες όλους τους αντιδημάρχους, με τη συνδρομή και της πολιτικής προστασίας του δήμου μας καθόλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και πριν λίγη ώρα.

Οφείλω να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για την ηρωική μάχη που έδωσαν, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Αργολίδας, την ελληνική αστυνομία και τους ιδιώτες που συνέδραμαν με τα ιδιωτικά τους οχήματα και τα μηχανήματά τους».

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας επιχείρησαν 63 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές στο ξενοδοχείο, η επιχείρηση εκκένωσης όμως διεξήχθη αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται από το σημείο χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Οι πελάτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου κατευθύνθηκαν προς τη θάλασσα. Είχε δηλώσει χθες ο δήμαρχος σχετικά με την εκκένωση του ξενοδοχείου: «Έληξε το θέμα με τους πελάτες και εργαζόμενους του ξενοδοχείου που τους είχαν πάει στη θάλασσα για να τους μεταφέρουν. Τους έχουν μεταφέρει όλους δια θαλάσσης. Από το δρόμο εκεί περνούσε η φωτιά, οι άνθρωποι δεν κινδύνευσαν».

Η ίδια περιοχή είχε καεί το 2016 και είχε αναδασωθεί.

Σχόλια

Exit mobile version