home design 800x400

Φωτιά στο Κρανίδι: Οι φλόγες ζώνουν το Amanzoe – Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις (Βίντεο)

Ο κόσμος από το πολυτελές resort απομακρύνθηκε μέσω θαλάσσης και οδηγήθηκε σε άλλα ξενοδοχεία της περιοχής – Δείτε συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το Amanzoe

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Κρανίδι Ερμιονίδας, στην Αργολίδα, η οποία ξέσπασε στο πευκοδάσος της Κορακιάς και πήρε γρήγορα διαστάσεις μπαίνοντας μέσα στο υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Amanzoe, το οποίο έχει ήδη υποστεί κάποιες σοβαρές φθορές σε μπανγκαλόους.

Η ανησυχία έχει μεγαλώσει τα τελευταία λεπτά, καθώς υπάρχει αναζωπύρωση από τη Βόρεια πλευρά του μετώπου.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που αποτυπώνουν τα παρακάτω βίντεο, μέσα από το ξενοδοχείο Amanzoe το οποίο κυριολεκτικά έχουν ζώσει οι φλόγες.

Εκκένωσαν προς την παραλία

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής η επιχείρηση εκκένωσης έγινε γρήγορα και αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται προς την παραλία για να είναι ασφαλής.

Την είδηση της εκκένωσης επιβεβαίωσε στο anagnostis.org και ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος. Όπως επισήμανε, η ξενοδοχειακή μονάδα έχει υποστεί ζημιές σε κάποια σημεία, ενώ κατά την εκκένωση που έγινε ομαλά, δεν διαπιστώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Ενισχύονται τα πυροσβεστικά μέσα

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα.

Τα πυροσβεστικά μέσα ενισχύονται και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο, παρότι τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν με το που άρχισε το σκοτάδι.

Στην κατάσβεση συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Ερμιονίδας και εθελοντές διασώστες από τη ΟΦΚΑΘ – Βάση Ετοιμότητας Ναυπλίου.

Φώτο: fb (ΟΦΚΑΘ – Βάση Ετοιμότητας Ναυπλίου)

Την ίδια στιγμή πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφθάσει από όλη την Πελοπόννησο και επιχειρούν μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου καθότι υπάρχει κίνδυνος να μην εκραγεί κάποια φιάλη υγραερίου από αυτές που υπάρχουν στο χώρο.

Στο μέτωπο έχουν καταφθάσει και επιχειρούν δασοκομάντος της ομάδας των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).

Να σημειωθεί πως η κάπνα από τη φωτιά είναι ορατή από το Ναύπλιο.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια θα είναι η μάχη με τις φλόγες στο πευκοδάσος της Κορακιάς στο Κρανίδι, καθώς ξαφνικά και ενώ η φωτιά είχε οριοθετηθεί, οι άνεμοι ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

«Οι φλόγες έχουν φύγει πέρα από το ξενοδοχείο και αν συνεχίσουν έτσι θα φτάσουν κοντά σε κατοικίες. Ήδη καίγεται δασική περιοχή», ανέφερε ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο.

«Ο κόσμος από το ξενοδοχείο έχει απομακρυνθεί και έχει οδηγηθεί σε άλλα ξενοδοχεία της περιοχής. Δυστυχώς αρκετά κτήρια της ξενοδοχειακής μονάδας καταστράφηκαν ολοσχερώς», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Videos: fb (Petros Kostas Kyriazis)

Σχόλια

Exit mobile version