home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeaturedFirst Featured

Αργολίδα: Πώς παραγωγοί κλημεντίνης κατάφεραν και έμειναν εκτός επιδότησης ενώ τη δικαιούνταν

Ένα λάθος τους άφησε εκτός της ενίσχυσης των 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω COVID-19 - παρέμβαση Ανδριανού για να λυθεί το θέμα που οφείλεται στους ίδιους τους παραγωγούς

Ένα λάθος οδήγησε αρκετούς μανταρινοπαραγωγούς της Αργολίδας να μείνουν εκτός επιδοτήσεων για την κλημεντίνη, παρότι αποδεδειγμένα καλλιεργούν το συγκεκριμένο είδος μανταρινιού. Η αναστάτωση που προκλήθηκε φαίνεται πως δεν οφείλεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά στους ίδιους τους αγρότες.

Ο λόγος που δεν έλαβαν την επιδότηση των 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω κορωνοϊού είναι ότι στις σχετικές δηλώσεις στον ΟΣΔΕ είχαν δηλώσει από αβλεψία τη γενική κατηγορία «μανταρίνια» αντί του ειδικού «κλημεντίνη».

Παρέμβαση Ανδριανού στη βουλή

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος παραγωγών κλημεντίνης που δεν έλαβαν τα 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω COVID-19 εξαιτίας δήλωσης στον ΟΣΔΕ της γενικής κατηγορίας “μανταρίνια” αντί του ειδικού “κλημεντίνη”.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα, ικανός αριθμός παραγωγών κλημεντίνης στην Αργολίδα δεν έλαβε την επιδότηση των 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω COVID-19, καθώς στις σχετικές δηλώσεις στον ΟΣΔΕ είχαν δηλώσει την γενική κατηγορία «μανταρίνια» αντί του ειδικού «κλημεντίνη».

Δεδομένου ότι το πρόβλημα αυτό προφανώς οφείλεται σε λάθος, και είναι πρακτικά εφικτή η διόρθωση των δηλώσεων, αλλά και ο επιτόπιος έλεγχος ώστε να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται πράγματι για παραγωγούς κλημεντίνης, είναι επιτακτική η χορήγηση της δυνατότητας διόρθωσης, καθώς οι παραγωγοί αυτοί έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά και η επιδότηση αυτή αποτελεί μια ουσιαστική στήριξη για να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Αν θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης της δήλωσης στον ΟΣΔΕ στους παραγωγούς κλημεντίνης που είχαν δηλώσει την γενική κατηγορία «μανταρίνια» ώστε να επωφεληθούν από την καταβολή επιδότησης 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω COVID-19».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button