home design 1800x300 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Άργος: Κλείνει και η Γυναικολογική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας;

Κάλεσμα αγώνα από τις Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λάλουκα "Αμυμώνη"

Το ερώτημα αν κλείνει τελικά και η Γυναικολογική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους φαίνεται πως προβληματίζει τις γυναίκες του νομού Αργολίδας, με τις Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου (μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λάλουκα “Αμυμώνη” να καλούν με ανακοίνωσή τους σε αγώνα για την αποτροπή του κλεισίματος.

Στην ανακοίνωσή τους οι γυναίκες χαρακτηρίζουν τη γενική εικόνα του Νοσοκομείου Άργους απογοητευτική από την έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς και ζητούν γενική συσπέιρωση κατά της υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.

patient g2d87f365e 1280
Φωτό: pixabay/MedicalPrudens

Η ανακοίνωση των γυναικείων ομάδων

Σε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών Άργους, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λάλουκα “Αμυμώνη” και της Ομάδας Γυναικών Ναυπλίου αναφέρεται:

“Μια γενική εικόνα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Άργους είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Η Ψυχιατρική Κλινική έχει αναστείλει τη λειτουργία της, η Παιδιατρική δεν λειτούργησε ποτέ, η Νευρολογική είναι ανύπαρκτη, οι ελλείψεις ιατρών στις κλινικές Ουρολογική, Νεφρολογική είναι μια πραγματικότητα.

Επίσης, πραγματικότητα είναι η εξάντληση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της μονάδας από την έλλειψη προσωπικού σε όλους σχεδόν τους τομείς. Παρόλα αυτά φτάσαμε στο σημείο να απειλείται με υπολειτουργία και η Γυναικολογική Κλινική.

Είναι πλέον ολοφάνερη η κατάρρευση της λειτουργίας του νοσοκομείου. Αυτή η κατάρρευση του
νοσοκομείου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης , υποστελέχωσης και υποβάθμισης του ΕΣΥ που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις.

Στόχος τους: αφού πρώτα αποδιοργανωθούν οι δημόσιες δομές υγείας, να παραδοθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ειδήσεις που καταφθάνουν για τις εξελίξεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, επιβεβαιώνουν τις
ανησυχίες μας και φανερώνουν το μέλλον που προγραμματίζεται και στα νοσοκομεία του νομού.

Θα αναφερθούμε στους γειτονικούς νομούς. Το γνωστό Νοσοκομείο Σπάρτης είναι Νομικό Πρόσωπο
Δημοσίου Δικαίου. Το νέο Νοσοκομείο που ετοιμάζεται θα λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού
Δικαίου (ΝΠΙΔ), δηλαδή ως επιχείρηση του Δημοσίου. Θα λειτουργεί με όρους αγοράς, όπως κάθε ΝΠΙΔ του δημοσίου (βλ ΔΕΗ). Θα λειτουργεί ως επιχειρηματική μονάδα, δηλαδή ο λαός της Λακωνίας, καλείται να πληρώσει τη νοσηλεία του. Παράλληλα, στο Νοσοκομείο Κορίνθου, πρόσφατα, έγινε ανάθεση σε εργολάβους των υπηρεσιών εστίασης, φύλαξης, καθαριότητας. Για να προκύψει το ανάλογο κέρδος του ιδιώτη θα χρειαστεί οι ασθενείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Αυτά σηματοδοτούν πώς εννοεί η κυβέρνηση το «νέο ΕΣΥ» που νομοθέτησε.

Αυτά σηματοδοτούν πώς εννοεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες”.

Την ολοφάνερη κατάρρευση της λειτουργίας του νοσοκομείου Άργους, συνεχίζουν να παρακολουθούν
η Περιφέρεια, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Δήμος, οι βουλευτές μας.

Αρκούνται σε ανώδυνες υποσχέσεις , μεγάλες κουβέντες , επερωτήσεις, συναντήσεις και επισκέψεις. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν τις πολιτικές υποχρηματοδότησης , υποστελέχωσης και υποβάθμισης του ΕΣΥ.

Νοσοκομείο Άργους
Φωτό: Αρχείο

Δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε στην τακτική που πορεύονται.

Αποφασίσαμε να καλέσουμε όλους τους συμπολίτες μας στην προσπάθεια να υπερασπιστούμε το
δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία
.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συσπειρωθούμε και να αντιπαλέψουμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του. Ενάντια στα ΣΔΙΤ και στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση”.

Το θέμα των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων της Αργολίδας, σε Άργος και Ναύπλιο, βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και χρόνια με τις λύσεις να μην έχουν δοθεί αλλά και τις απαντήσεις να μην είναι καθόλου πειστικές για το μέλλον τους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button