home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeatured

Αυτόφωρο στην Καραθώνα: Καρέ-καρέ Video στη χωματερή – Τί συμβαίνει πάνω από τη δημοφιλή παραλία

Το θέμα δεν εξαντλείται στο αστυνομικό ρεπορτάζ, αφού λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις, μιας και η χωματερή της Καραθώνας αποτελεί μία πληγή για τη δημοφιλή παραλία και για το Ναύπλιο

Απόγευμα Σαββάτου, την ώρα που η δημοφιλής παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο έσφυζε από λουόμενους και δεν έπεφτε «καρφίτσα» από το πλήθος του κόσμου, ένα φορτηγάκι με σκουπίδια ανέβαινε στον σκουπιδότοπο. Μια κάμερα καταγράφει τη σκηνή. Λίγη ώρα αργότερα καταφτάνει ένα περιπολικό της αστυνομίας για να ζητήσει εξηγήσεις από τους δύο άντρες που επέβαιναν στο μικρό φορτηγό και φορούσαν γιλέκα του δήμου Ναυπλιέων. Παρόν στο περιστατικό είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου Κώστας Μάκαρης. Όπως φαίνεται πρόκειται για σκουπίδια του δήμου. Ακολουθεί αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας στην Τρίπολη, το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθησαν δύο άτομα επειδή κατελήφθησαν να πετούν μαύρες σακούλες σκουπιδιών σε χώρο μη λειτουργικό.

Το Video προβάλλεται στο youtube

Σε αυτό το σύνδεσμο προβάλλεται το Video στο Youtube, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, με το μικρό φορτηγάκι οδηγείται από τους αστυνομικούς στο τμήμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το βράδυ του Σαββάτου για να ακολουθήσει τακτική δικάσιμος. Κατέθεσε δε από την πλευρά του και ο κος Μάκαρης.

Το θέμα αυτό δεν εξαντλείται φυσικά στο αστυνομικό ρεπορτάζ, αφού λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις, μιας και η χωματερή της Καραθώνας αποτελεί μία πληγή για τη δημοφιλή παραλία και για το Ναύπλιο, και όλοι ανέμεναν ότι με τη λειτουργία της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η συγκεκριμένη χωματερή, όπως και πολλές άλλες στην περιφέρεια θα έπαυαν να λειτουργούν και θα προχωρούσε η αποκατάστασή τους.

Εντωμεταξύ, είχε προηγηθεί στο τέλος Ιουνίου, η καταγραφή ενός ακόμα απορριμματοφόρου να φτάνει στη χωματερή και είχε γίνει μεγάλο θέμα. Παρόλα αυτά – και ενώ πολλοί πίστεψαν ότι ήταν ένα μοναδικό περιστατικό, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει, μετά τις εξελίξεις του Σαββάτου.

Όπως προέκυπτε από το ρεπορτάζ και τις δηλώσεις πολιτικών που είχαν γίνει από τον περασμένο Φεβρουάριο, η εξαγωγή των πρώτων σκουπιδιών του Ναυπλίου στην Παλαιοχούνη, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση, επεξεργάζεται απορρίμματα και του Ναυπλίου, η χωματερή της Καραθώνας θα αποτελούσε μια πληγή του παρελθόντος. Όμως οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν ότι το θέμα του σκουπιδότοπου δεν έχει κλείσει οριστικά.

Από το Video του Σαββάτου προκύπτει ότι  η χωματερή είναι κλειδωμένη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται να εναποτίθενται ακόμα σκουπίδια.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη αυτής της ιστορίας, καθώς και η αντίδραση του δήμου Ναυπλιέων και του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button