home design 800x400
home design 1170Χ320

Αχαΐα: Και νέες ηλεκτρονικές απάτες σε Λόγγο και Αίγιο

66.000 ευρώ απέσπασαν επιτήδειοι από δύο ανυποψίαστους πολίτες
Απάτη

Δύο νέες ηλεκτρονικές απάτες, με λεία 66.000 ευρώ, αποκαλύφθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, στο Αίγιο και το Λόγγο Αχαΐας, διευρύνοντας των κύκλο των ανυποψίαστων πολιτών που πέφτουν θύματα επιτηδείων.

Συγκεκριμένα. άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε σε άνδρα στο Λόγγο, που είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης τρίκυκλου ποδηλάτου σε ιστοσελίδα και με το πρόσχημα ότι προτίθεται να το αγοράσει του ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού. Στη συνέχεια του απέστειλε γραπτό μήνυμα, με υπερσύνδεσμο (link), το οποίο τον οδήγησε σε περιβάλλον που προσομοίαζε με περιβάλλον τράπεζας και ο παθόντας εισήγαγε τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα η άγνωστη γυναίκα να μεταφέρει συνολικά από το λογαριασμό του σε λογαριασμό τρίτου, το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ.

Απάτη 4
Φωτό: Αρχείο

Παράλληλα, ένας ακόμη άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένο άνδρα στο Αίγιο, προσποιούμενος το λογιστή του γιού του και με το πρόσχημα ότι ήθελε να καταθέσει για λογαριασμό του γιού του αίτηση για επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος, έπεισε τον άνδρα να του δώσει τους αριθμούς και τους κωδικούς τραπεζικών του καρτών, με αποτέλεσμα να μεταφέρει το ποσό των 11.000 ευρώ από το λογαριασμό του σε λογαριασμό τρίτου.

Δικογραφία για απάτη εναντίον αγνώστων έχει ήδη σχηματίσει το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας.

Οι υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης δεν έχουν τέλος και η ΕΛ.ΑΣ. εφιστά την προσοχή στους πολίτες να μην ακολουθούν υπερσυνδέσμους που έρχονται με ηλεκτρονικά μηνύματα και να μην δίνουν σε κανέναν αριθμούς λογαριασμών και κωδικούς καρτών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis