home design

Οι σχέσεις Ελλάδας – Γεωργίας μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα στο Ναύπλιο

Δημήτρης Κωστούρος: Δραστήρια η Κοινότητα των Γεωργιανών που ζει στην πόλη μας - Επετειακή έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου

Το Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στο Ναύπλιο, συμμετέχοντας στον εορτασμό της 30ης επετείου από την σύναψη των διπλωματικών σχέσεων Γεωργίας –Ελλάδος, φιλοξενεί στον χώρο του αρχειακό υλικό αποτελούμενο από φωτογραφίες και έγγραφα ντοκουμέντα, της περιόδου 1918-1921 που αναζήτησε και εντόπισε το Εθνικό αρχείο της Γεωργίας και το ιστορικό και διπλωματικό αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, που αποδεικνύουν την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών από το 1919, με την ίδρυση των πρώτων διπλωματικών αποστολών και την πρώτη αποστολή Γεωργιανών Δοκίμων, για φοίτηση στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Θέμα έκθεσης «Εορτασμός της 30ης επετείου σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Γεωργίας».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον 2ο όροφο του μουσείου μας από 30-6-22 έως και 17-7-22 και ώρες 09:00 έως 19:00.

Η υποδοχή Κωστούρου στους Γεωργιανούς

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υποδέχθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Ναύπλιο αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γεωργίας – Ελλάδας στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 30 ετών από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Φώτο: fb (Δημήτρης Κωστούρος)

Με την Γεωργιανή Αντιπροσωπεία μετέβησαν αρχικά στην πλατεία Νέου Βυζαντίου στο Μνημείο που είναι αφιερωμένο στην αδελφοποίηση της πόλης Πότι στην Γεωργία με το Ναύπλιο και εν συνεχεία στο Πολεμικό Μουσείο όπου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης για την συμπλήρωση 30 χρόνων ελληνο-γεωργιανής φιλίας.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ναυπλιέων: «Στο Δήμο Ναυπλιέων έχουμε μια πολύ δραστήρια Κοινότητα Γεωργιανών η οποία ζει στην πόλη μας δημιουργεί και ευημερεί δεκαετίες τώρα.

Φώτο: fb (Δημήτρης Κωστούρος)

Ξεχωριστές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργιανών Γιώργο Γκόγκουα που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο και τον εκφραστή αυτής της προσπάθειας.

Ευελπιστούμε στο προσεχές μέλλον να συνεχίσουμε αυτή την προσέγγιση με δράσεις και παρεμβάσεις σε τομείς της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής των δύο λαών».

Φώτο: fb (Δημήτρης Κωστούρος)
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version