Home design
home design

Πελοπόννησος: Επιστροφή για σπουδές στην Ελλάδα οι Έλληνες φοιτητές της Ουκρανίας

Φοιτητές βιβλιοθήκη

Την επιστροφή των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στην Ουκρανία, για φοίτηση σε αντίστοιχα Τμήματα των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας, ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, υιοθετώντας την πρόταση των Συμβούλων της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα.

ΠΕΤΡΑΚΟΣ - ΔΡΟΥΓΚΑΣ
Θανάσης Πετράκος-Δημοσθένης Δρούγκας

Ο πόλεμος, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, και η αναγκαστική διακοπή των σπουδών των φοιτητών που είχαν επιλέξει Πανεπιστήμια της Ουκρανίας κατέστησαν επιβεβλημένο το αίτημα του ΠΕΣΥ για επάνοδο των ελλήνων φοιτητών και συνέχιση της φοίτησης στα πάτρια εδάφη.

Το ψήφισμα του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου

Περιφερειακό Συμβούλιο
Φωτό: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρεται:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτα για 120 ημέρες και παρότι επιθυμία όλων μας είναι ο πόλεμος να λάβει άμεσα τέλος και η ζωή να επιστρέψει σε ρυθμούς ειρήνης, οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας . Η συνέχιση του πολέμου δυστυχώς είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο.
Μεταξύ αυτών που οι ζωές τους ανατράπηκαν ακαριαία από τον πόλεμο είναι και αυτές των Ελλήνων πολιτών που είχαν επιλέξει να φοιτήσουν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ουκρανίας. Ο πόλεμος τους υποχρέωσε να διακόψουν τις σπουδές τους και, κάνοντας τη λογική επιλογή να θέσουν ως προτεραιότητα την ασφάλειά τους, έλαβαν την απόφαση να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Συνεπώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συμμεριζόμενο την αγωνία των 200 φοιτητών και των οικογενειών που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια της Ουκρανίας καλεί την Ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας να εγκρίνει στους Έλληνες φοιτητές που έχουν διακόψει, εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου τις σπουδές τους στην Ουκρανία, και σε όσους βέβαια το επιθυμούν, τη συνέχιση των σπουδών τους σε αντίστοιχες σχολές Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας”.

Εν αναμονή λοιπόν των απαντήσεων της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας στο ψήφισμα του ΠΕ.ΣΥ Πελοποννήσου και των μέτρων που θα ληφθούν για τη συνέχιση των σπουδών των Ελλήνων φοιτητών της Ουκρανίας.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis