home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πανελλαδικές: Το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Πτωτική τάση των βάσεων των Σχολών-Λιγότεροι οι εισακτέοι τη φετινή χρονιά
Παράταση για τα μηχανογραφικά

Μετά τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης 28 Ιουνίου θα ανακοινωθούν στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των συμμετεχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 .

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία ενώ οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους, με κεφαλαία γράμματα.

Φέτος, για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες θα μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη δηλώσει.

Λιγότερες κατά 10%, σε σχέση με το 2021, είναι φέτος οι διαθέσιμες θέσεις σε ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ενώ σ αυτές δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις σε Στρατιωτικές, Πυροσβεστικές, Αστυνομικές, Λιμενικές σχολές και το Εμπορικό Ναυτικό.

πανελλαδικές βαθμολογίες

Ο αριθμός βέβαια των εισαγομένων μπορεί να είναι ακόμη μικρότερος, καθώς οι υποψήφιοι για να εισαχθούν θα πρέπει να έχουν ίση ή μεγαλύτερη βαθμολογία από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στη Σχολή, το Τμήμα ή την Εισαγωγική Κατεύθυνση που επιθυμούν, ενώ με δεδομένο ότι οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων σε αρκετές περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων του ίδιου γνωστικού αντικειμένου, αναμένεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

393 Σχολές έχουν κρατήσει ίδιο το συντελεστή βαρύτητας με πέρυσι ενώ κάποια Τμήματα, όπως της Μουσειολογίας Πύργου και της Γεωπονικής Αμαλιάδας δεν θα δεχτούν φέτος κανένα φοιτητή.

ΕΠΑΛ Πανελλαδικές
Φωτό: Αρχείο

Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι βάσεις αναμένεται να έχουν πτωτική τάση, με ρυθμιστή τα Αρχαία, που κρίθηκαν απαιτητικά, για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο και τα Μαθηματικά, που αναμένεται να καταγράψουν ιστορικό χαμηλό, στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο. Μικρές αυξομειώσεις αναμένονται στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο.

Λιγότεροι εν τω μεταξύ αναμένεται να είναι οι αριστούχοι φέτος ενώ περισσότεροι υποψήφιοι βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση, σε σχέση με πέρυσι.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο τους.

Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τη διαφοροποίηση των συντελεστών βαρύτητας στα διάφορα Τμήματα μεγάλο μέρος υποψηφίων θα αρκεστούν στο Μηχανογραφικό για Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, άλλοι θα έχουν περιορισμένες επιλογές  και μόνο το 1/3 των υποψηφίων θα μπορούν να δηλώσουν όποια Σχολή επιθυμούν.

Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου και οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη σχολή και το τμήμα εισαγωγής τους και με SMS και μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ.

Η αγωνία στα ύψη ως το μεσημέρι, οπότε και θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, για τους χιλιάδες υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ενώ η εξέταση των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων συνεχίζεται μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis