home design 800x400
home design 1170Χ320

Επίδαυρος: Γεύσεις και αρώματα της Επιδαύριας Γης στην Έκθεση Αγροτουρισμού

Ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο, σφραγίζοντας 25 χρόνια παρουσίας

Με γεύσεις και αρώματα της Επιδαύριας Γης σφραγίζει τα 25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και
προώθησης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου, που ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή 3 Ιουλίου στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

αφισσα 1 Αγροτουρισμοσ 2022

Η Έκθεση Αγροτουρισμού είναι πλέον θεσμός συνώνυμος της τοπικής γαστρονομίας, που συνδέεται με τον τουρισμό. Πλημυρισμένη με γεύσεις και αρώματα από πορτοκάλια ,λάδι ,μέλι ,παραδοσιακά ζυμαρικά ,τυροκομικά προϊόντα, αλόη, αρωματικά φυτά και βότανα, μαρμελάδες και παραδοσιακά
γλυκά κουταλιού όλα με τη ‘’σφραγίδα’’ της Επιδαύριας Γης, δημιουργεί ένα πλούσιο μωσαϊκό προκαλώντας τον επισκέπτη σε ένα απόλυτο ταξίδι των αισθήσεων.
Ξεκίνησε ως μια ιδέα που έγινε πράξη το 1998 από το Ελληνικό Κέντρο Αγροτουρισμού σε συνεργασία με το Δήμο Επιδαύρου.
Τη σπίθα για τη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ αγροτουρισμού ή για το πανηγύρι αγροτουρισμού όπως ονομάστηκε, άναψε ο Σύλλογος «οι Φίλοι της Μουσικής» κι ο αείμνηστος πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Χρήστος Λαμπράκης.

Με τα χρόνια το Φεστιβάλ καθιερώθηκε και η φήμη του έφτασε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι, η πανέμορφη πόλη της Αρχαίας Επιδαύρου κάθε ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο, παράλληλα με τις παραστάσεις του Μικρού θεάτρου της Επιδαύρου, γίνεται κέντρο πολιτισμού και
τουριστικής προσέλευσης.

φωτό: Αρχείο

Η ‘’αργυρή 25ετία’’ βρίσκει την έκθεση πριν τη μεγάλη της αλλαγή, η οποία θα παρουσιαστεί στα εγκαίνια την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Αγροτουρισμός Επίδαυρος 2

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Αργολίδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου. Τελεί δε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ
χρηματοδοτείται και από το Ε.Π. Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020, με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα.

agrotourismos 20222

Τα φώτα θα ανάψουν στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου για να δώσουν λάμψη στην αργυρή επέτειο της Έκθεσης Αγροτουρισμού, που αναμένεται να προσελκύσει, όπως κάθε φορά, πλήθος επισκεπτών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis