home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

«Γυναίκα πείσμα της Ασίας» στο Ναύπλιο

Έκθεση 27 σύγχρονων εικαστικών από 1η Ιουλίου στο Βουλευτικό

Με τίτλο «Γυναίκα πείσμα της Ασίας», δάνειο από το ομώνυμο ποίημα του Νίκου Καρούζου, εγκαινιάζεται την 1η Ιουλίου στο Βουλευτικό Ναυπλίου, έκθεση 27 σύγχρονων εικαστικών.

Η έκθεση που θα παρουσιαστεί στο Ναύπλιο, συνδιοργανώνεται από το προεδρείο του ελληνικού τμήματος της ΑICA – Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης και τον Δήμο Ναυπλίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Ιδιαίτερα, εστιάζει στα 160 χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση με επίκεντρο μια κορυφαία του αντιμοναρχικού αγώνα, την Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου, που πρωτοστάτησε στην έξωση του Όθωνα. «Αυτή η γυναίκα σύμβολο δύναται να αποτελέσει ένα εύφορο πεδίο πολυμεσικής ανάγνωσης από τους 26 σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση.

έκθεση Βουλευτικό

Τα ιδανικά και οι ιδέες που ενστερνίστηκε στη διάρκεια της ζωής της η Παπαλεξοπούλου και οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο, σήμερα μοιάζουν πιο επίκαιρες από ποτέ, καθώς καλούμαστε διαρκώς να συλλογιστούμε τη στάση ζωής μας σε σχέση με τα όρια προσωπικής ελευθερίας και συλλογικής ευθύνης, ειδικά μέσα σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από εξωγενείς οριοθετήσεις και ένα κλίμα περιρρέουσας απειλής για τις απανταχού θηλυκότητες, που βρίθει από ταραχώδη έμφυλα ζητήματα, ενώ η γυναίκα παραμένει το θύμα σε διακρατικές πολεμικές διαμάχες και αποτελεί την πρωταγωνιστική φιγούρα σε μετακινήσεις πληθυσμών» σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικός τέχνης, Φαίη Τζανετουλάκουη, γενική γραμματέας της AICA HELLAS.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Δημήτριος Αντωνίτσης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Βασίλης Βλασταράς, Αλέξανδρος Γεωργίου, Κατερίνα Διακομή, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Μάριον Ιγγλέση, Αντιγόνη Καββαθά, Στέλλα Καπεζάνου, Λεωνίδας Καραμπίνης, Αθανάσιος Μακρής, Σωτήρης Μπατζιάνας, Νίκος Ναυρίδης, Ηλίας Παπαηλιάκης, ‘Αρτεμις Ποταμιάνου, Φωτεινή Πούλια, Σοφία Ροζάκη, Βασιλική Σαγκιώτη, Ελίζα Σόρογκα, Ελένη Τζιρτζιλάκη, Βίκυ Τσαλαματά, Γιώργος Τσεριώνης, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Poka Yio.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button