home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων ως τα τέλη Ιουλίου

Μόνο 54% των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί ως σήμερα
Μόνο 72 δικαιολογητικά χρειάζεσαι για τη φετινή δήλωση!

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι τις 3 το μεσημέρι της 29ης Ιουλίου ανακοίνωσε χθες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς 6 ημέρες πριν από την κανονική λήξη της προθεσμίας είχε υποβληθεί μόνο το 54% των δηλώσεων.

Ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 29 Ιουλίου.

Από την επεξεργασία των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί ως τώρα προέκυψε ότι:

-54,2% είναι μηδενικές, δηλαδή δεν προκύπτει φόρος ούτε για πληρωμή ούτε για επιστροφή.

-31,87% είναι χρεωστικές, με το ποσό του φόρου που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι να ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ ή 920 ευρώ κατά μέσο όρο.

-13,93% είναι πιστωτικές, με το ποσό της επιστροφής φόρου να φθάνει τα 348 ευρώ κατά μέσο όρο.

Για όσους φορολογουμένους προκύψει χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα, έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το φόρο σε περισσότερες από 8 δόσεις που παρέχει το υπουργείο Οικονομικών.

Φόροι
Φωτό: pixabay/stevepb

Ο φετινός φόρος εισοδήματος μπορεί να αποπληρωθεί:

-Με εφάπαξ καταβολή μέχρι τις 29 Ιουλίου, οπότε ο φορολογούμενος θα εξασφαλίσει έκπτωση 3%.

-Με πάγια ρύθμιση, που προβλέπει έως 24 έντοκες δόσεις.Το επιτόκιο φτάνει στο 4,5% για τις 12 δόσεις και πάνω από το 6% για τις 24 δόσεις. Για την ένταξη στη ρύθμιση δεν χρειάζεται να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη καμία δόση της οφειλής του φόρου. Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί ηλεκτρονικά μαζί με σχετική υπεύθυνη δήλωση.

-Με πληρωμή με πιστωτική κάρτα, που παρέχει έκπτωση 3% ενώ ο φορολογούμενος θα πληρώσει το φόρο σε 12 άτοκες δόσεις.

Η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ήταν κάτι που ζητούσαν επίμονα τόσο οι φορολογούμενοι όσο και οι λογιστές, καθώς οι καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί λόγω και προβλημάτων στο σύστημα είναι μεγάλες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis