home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Μίνι καύσωνας με 42αρια την Πέμπτη – Πόσο έφθασε η θερμοκρασία στην Αργολίδα

Στον Μυστρά ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς (40,6 °C), θερμοκρασία που ήταν η υψηλότερη που καταγράφηκε στην Πελοπόννησο.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι τους 42 βαθμούς, σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουνίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για μίνι καύσωνα, τον πρώτο του φετινού καλοκαιριού.

Στην Αργολίδα η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Ναύπλιο με 38,6 βαθμούς κελσίου. Στο Άργος σύμφωνα με τον σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται στο ΔΑΚ, η θερμοκρασία άγγιξε τους 37.9 °C στις 12:00 το μεσημέρι. Αντίστοιχες θερμοκρασίες σημειώθηκαν και στην Ερμιονίδα, ενώ στην Επίδαυρο ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 35 βαθμούς κελσίου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας

Η ανάλυση των καταγραφών των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έδειξε ότι το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου ξεπεράστηκε σε 18 από αυτούς με την μεγαλύτερη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (42.1 βαθμοί Κελσίου).

Στον Μυστρά ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς (40,6 °C), θερμοκρασία που ήταν η υψηλότερη που καταγράφηκε στην Πελοπόννησο.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Στον χάρτη που τον ακολουθεί φαίνεται η μέγιστη θερμοκρασία στο σύνολο της χώρας καθώς και η ακριβής τιμή της στους «θερμότερους» σταθμούς επιλεγμένων περιοχών.

Άξιο σχολιασμού είναι το γεγονός ότι στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλότερη από την υπόλοιπη χώρα λόγω των ψυχρότερων αερίων μαζών, των νεφώσεων και των ισχυρών κατά τόπους φαινομένων στις περιοχές αυτές.

20220623 web daily max temp

Στον παρακάτω χάρτη φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

20220623 max temp aws

Μέγιστη θερμοκρασία στο σύνολο της χώρας και ακριβής τιμή της στους «θερμότερους» σταθμούς επιλεγμένων περιοχών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button