home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Καμίνι η Πελοπόννησος – Κορύφωση του καύσωνα με 40άρια

Και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω λίβα στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές

Σωστό καμίνι θα είναι η Πελοπόννησος με την κορύφωση του καύσωνα σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουνίου, καθώς το θερμόμετρο θα δείχνει 40άρια σε πολλές περιοχές, κύρια στο εσωτερικό της Περιφέρειας, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω του λίβα στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές.

Πυρκαγιά δάσος
Φωτό: Αρχείο

Ο καύσωνας αναμένεται να διαρκέσει ως το τέλος του μήνα χαρακτηρίζοντας ένα ιδιαίτερα καυτό καλοκαίρι.  

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), την Πέμπτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 40 βαθμούς.

Διατροφικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Φωτογραφία: Γιάννης Ηλίας

Το υψηλό θερμικό φορτίο που θα αναπτυχθεί, ενέχει κινδύνους για την υγεία κύρια των ευάλωτων πληθυσμών, όπως τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι, οι εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους και συνιστάται προσοχή και τήρηση των οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Στην Αργολίδα, μέριμνα για κλιματιζόμενους χώρους  έχουν λάβει τόσο ο Δήμος Άργους-Μυκηνων, με τις αίθουσες των ΚΑΠΗ Άργους και Νέας Κίου να παραμένουν ανοικτές από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, όσο και ο Δήμος Ναυπλιέων, με την αίθουσα του Κοινωνικού Ιατρείου στο Ναύπλιο να διατίθεται στους πολίτες από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Πότε ξεκινά το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στην Πελοπόννησο
Φωτό: Αρχείο

Με κόσμο αναμένεται να γεμίσουν μέχρι αργά το βράδυ και οι δροσερές και σκιερές παραλίες της Πελοποννήσου σε αναζήτηση λίγης δροσιάς.

Καθώς το θερμόμετρο θα δείξει 40άρια, μετατρέποντας την περιοχή σε καμίνι οι ειδικοί συνιστούν αφ’ ενός την όσο το δυνατόν μικρότερη και με υψηλή προστασία παραμονή σε εξωτερικούς χώρους και προσοχή στην εκδήλωση πυρκαγιών λόγω του λίβα.   

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis