home design 800x400
home design 1170Χ320

Video: Η Ρίτα Αντωνοπούλου με το Χορωδιακό Εργαστήρι – Η σχέση με το Ναύπλιο και οι στίχοι της Χάρις Τσεκούρα

Από ροκιές του Αγγελάκα, μέχρι χορωδίες, με Ναυπλιώτικη χροιά η συναυλία της Κυριακής στην πλατεία Άη Γιώργη
Ρίτα Αντωνοπούλου με Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου

Σε ένα μέρος μαγικό ξεκινάει και το φετινό μας ταξίδι… να βρεθούμε «Μαζί» στο Ναύπλιο… Μαζί με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Μαζί με τη χορωδιακό εργαστήρι Ναυπλίου και μαζί με εσάς που τόσο καιρό περίμενα να σας δω! Καλή μας αρχή!

Με τα λόγια αυτά η Ρίτα Αντωνοπούλου προλόγισε την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, δίνοντας όλο τον καλό της εαυτό το βράδυ της Κυριακής στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.

Τί συνδέει όμως την τραγουδίστρια με το Ναύπλιο;

Το εκρηκτικό τραγούδι σε μουσική και στίχους της Χάρις Τσεκούρα με τίτλο «Πότε θα πάμε στα βουνά» έχει κάτι Ναυπλιώτικο. Η Χάρις Τσεκούρα, που ήταν παρούσα στη συναυλία έχει ζήσει, εργαστεί και εμπνευστεί στο Ναύπλιο, δίνοντας μια ντόπια χροιά στη συναυλία αυτή. Όμως και τα τραγούδια που ακούστηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μαζί με το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, έδωσαν ντόπιο χρώμα στις μελωδίες που βγήκαν από τα χείλη της Ρίτας Αντωνοπούλου.

Η τραγουδίστρια μετά το μέσον της συναυλίας έκανε την έκπληξη ξεσηκώνοντας τον κόσμο ακόμα και με ροκιές του Αγγελάκα, ενώ καταχειροκροτήθηκε επανειλημμένα από όλο τον κόσμο.

Ρίτα Αντωνοπούλου και Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου μαζί με τη Ρίτα Αντωνοπούλου ερμήνευσε άριστα αρκετά τραγούδια και κέρδισε τις εντυπώσεις από το ακροατήριο που βρέθηκε στο όμορφο μουσικό ταξίδι, απολαμβάνοντας τη δύναμη και τη μαγεία του τραγουδιού.

Το τραγούδι της Χάρις Τσεκούρα

Η ζωγράφος Χάρις Τσεκούρα που έχει ζήσει πολλά χρόνια και έχει εργαστεί στο Ναύπλιο έχει γράψει τους στίχους και τη μουσική του εκρηκτικού τραγουδιού που ξαφνιάζει ευχάριστα «Πότε θα πάμε στα βουνά», ένα κάλεσμα για επιστροφή στις αλήθειες μας, στη φύση και στη σύνδεση με ό,τι αιώνιο και σταθερό. Πρόκειται για ένα νεο-παραδοσιακό σε Ηπειρώτικο σκοπό, έτσι όπως θα έπρεπε να ακούγεται ο παραδοσιακός ήχος σήμερα, ενορχηστρωμένο εκπληκτικά από τον Γιάννη Δίσκο.

Ακούστε το, όπως τραγουδήθηκε στο Ναύπλιο και αφεθείτε στο ρυθμό του, χορέψτε ή τουλάχιστον γυρίστε την πλάτη στην τρέλα της πόλης, την μανία του με το κυνήγι του χρήματος, την επιτυχία, την συνεχή παρουσία στα σόσιαλ μίντια, όλο το σημερινό μοντέλο ζωής, όπως έχει πει γι΄ αυτό η ερμηνεύτρια:

Οι στίχοι της Τσεκούρα

Πότε θα πάμε στα βουνά

Πότε θα πάμε στα βουνά

Στις κορυφές του κόσμου

Να γίνεις αρχηγός μου

Νομάδες άλλων ιδεών

Σε μέρη κήπων μυστικών

Να κοινωνήσω μέλι,

Φασκόμηλο κι αμπέλι

Εγώ δεν κάνω το σοφό

Ήρθα μονάχα να σου πω

Πώς βγάζει η ανηφόρα

Σε πιο ωραία χώρα

Εκεί τα δέντρα σού μιλούν

Τα χόρτα σού χαμογελούν

Δεν ξέρουν για εμπόρους

Για δανεικά και φόρους

Έλα να πάμε στα βουνά

Ίσως να θυμηθώ ξανά

Αυτά που έχω χάσει

Και έχω πια ξεχάσει

Έχω μια θύμηση θολή

Για μιαν αλλιώτικη ζωή

Για κάτι που αξίζει

Και δεν το έχω ζήσει

Πια δε φοβάμαι να δοθώ

Σε κάτι και να προδοθώ

Στα μάτια σου την είδα

Την πιο κρυφή μου ελπίδα

Έλα να πάμε στα βουνά…

Ρίτα Αντωνοπούλου με Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου
Ρίτα Αντωνοπούλου με Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου / ΦΩΤΟ: anagnostis

Έκπληξη με Αγγελάκα

Το τραγούδι του Γιάννη Αγγελάκα που ταυτίστηκε με τον ράπερ Παύλο Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή ερμήνευσε εκπληκτικά η Ρίτα Αντωνοπούλου στο Ναύπλιο ξεσηκώνοντας το κοινό, που εν μέσω χειροκροτημάτων τράνταξε την πλατεία.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου με το Χορωδιακό Εργαστήρι και τα τραγούδια της Χάρις Τσεκούρα άφησε όμορφες εντυπώσεις στο Ναύπλιο, ενώ με το ρεπερτόριό της στην πλατεία Άη Γιώργη που περιλάμβανε από ροκιές του Αγγελάκα, μέχρι μοναδικά τα έργα του Θεοδωράκη, αλλά και άλλων σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών, έχοντας δίπλα της τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, καλωσόρισε μουσικά το φετινό καλοκαίρι. Οι συναυλίες με τίτλο «Μαζί» θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis