home design 800x400
home design 1170Χ320

Τα έργα του Τζεφ Κουνς έφεραν στην όμορφη Ύδρα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη (Φωτογραφίες)

Η σύζυγος του πρωθυπουργού κινείται ελεύθερα στο νησί, συνομιλεί με κόσμο και κάνει τις βόλτες της. Με ποιον φωτογραφήθηκε και τι θα επισκεφθεί αύριο.
Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ύδρα (2)

Στην Ύδρα βρίσκεται η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι για μίνι διακοπές και όχι μόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες έφθασε χθες Κυριακή στο νησί και θα παραμείνει μέχρι αύριο Τρίτη. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί την ενδιαφέρουσα έκθεση «Τζεφ Κουνς: Απόλλων» που θα φιλοξενηθεί από αύριο 21 Ιουνίου στο Deste Foundation, στα παλιά σφαγεία του νησιού.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη κινείται ελεύθερα στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, συνομιλεί με κόσμο και κάνει τις βόλτες της.

Στις παρακάτω φωτογραφίες είναι με τον πρώην δήμαρχο Ύδρας Κώστα Αναστόπουλο, επί δημαρχείας του οποίου ο χώρος στα παλιά σφαγεία μετατράπηκε σε Αίθουσα Τέχνης.

Αυτή είναι η έκθεση που θα δει η σύζυγος του Πρωθυπουργού

Ο εκθεσιακός χώρος του Ιδρύματος DESTE στα Σφαγεία της Ύδρας φιλοξενεί κάθε χρόνο, από το 2009, µια έκθεση σύγχρονης τέχνης που σχεδιάζεται από έναν καλλιτέχνη (ή µια οµάδα καλλιτεχνών), µε γνώμονα τον συγκεκριμένο χώρο.

Μετά την αναβολή του τα τελευταία χρόνια, φέτος το πολυαναμενόμενο έργο του Jeff Koons θα παρουσιαστεί στο Χώρο Έργων του ΔΕΣΤΕ από τις 21 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2022.

έκθεση παλιά σφαγεία Ύδρας

Ώρες: Καθημερινά 11:00 – 13:00 & 19:00 – 22:00
Τρίτες κλειστά, εκτός από αύριο όπου είναι η πρώτη μέρα της έκθεσης.

Ο Τζεφ Κουνς

Ο Τζεφ Κουνς, ένας από τους μεγαλύτερους σταρ σύγχρονους καλλιτέχνες, αμφιλεγόμενος, αλλά και πρωτοπόρος, και ένας από τους καλλιτέχνες με τα πιο ακριβά έργα παγκοσμίως, επιστρέφει στην Ύδρα με ένα πρότζεκτ που κάνει πρεμιέρα αύριο, Τρίτη 21 Ιουνίου.

Ο Jeff Koons έγινε γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ως μέλος μιας γενιάς καλλιτεχνών που εξερευνούσε το νόημα της τέχνης και του θεάματος σε μια εποχή κορεσμένη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Με τη δηλωμένη καλλιτεχνική του πρόθεση να «επικοινωνήσει με τις μάζες» κάνει χρήση εννοιολογικών κατασκευών, δημιουργώντας πολυτελείς εικόνες και περίτεχνα ταμπλό, τα οποία, κάτω από το σαγηνευτικό τους εξωτερικό, εμπλέκουν τον θεατή σε έναν μεταφυσικό διάλογο με την πολιτιστική ιστορία.

Γεννημένος στο Γιορκ της Πενσυλβάνια το 1955, σπούδασε στο School of the Art Institute of Chicago και στο Maryland Institute College of Art στη Βαλτιμόρη, λαμβάνοντας πτυχίο BFA από το τελευταίο το 1976. Από την πρώτη του ατομική έκθεση το 1980, το έργο του έχει εξελιχθεί από μικρής κλίμακας συναρμολογήσεις από παιχνίδια και αντικείμενα που βρέθηκαν πεταμένα μέχρι τα εμβληματικά πλέον μνημειακά έργα του, μεταξύ των οποίων τα τεράστια ζώα-μπαλόνια και τα ανθισμένα γλυπτά, όπως το Puppy (1992), το οποίο είναι μόνιμα εγκατεστημένο στο Μουσείο Guggenheim του Μπιλμπάο.

Ο Κουνς εφιστά την προσοχή στη συνέχεια των εικόνων, καθώς αυτές περνούν μέσα στον χρόνο, συνδυάζοντας ιστορικές αναφορές στην τέχνη με εικόνες και αντικείμενα της καθημερινότητας, από κοινά προϊόντα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέχρι σύμβολα σεξουαλικότητας και υπέρβασης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis