home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αχαΐα: Αράχνη-μαύρη χήρα τσίμπησε άνδρα στο Αίγιο

αράχνη μαύρη χήρα

Από αράχνη-μαύρη χήρα τσιμπήθηκε, στο χωράφι που δούλευε, ένας 36χρονος άνδρας από χωριό του Αιγίου, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις, που αρχικά αποδόθηκαν σε κολικό.

Ο άνδρας, καθώς οι ενοχλήσεις επέμεναν επισκέφθηκε τον αγροτικό γιατρό της περιοχής κι εκείνος του συνέστησε να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, διότι πιθανώς να τσιμπήθηκε από το συγκεκριμένο είδος αράχνης, που έχει τοξικό δηλητήριο.

Στον άτυχο 36χρονο χορηγήθηκε, τελικά ο αντίδοτος ορός, που έφτασε από την Αθήνα με περιπολικό σε ένα πραγματικό αγώνα δρόμου για τη ζωή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι θύμα του επικίνδυνου αραχνοειδούς έπεσε στο παρελθόν κι ένα βρέφος μόλις 10 μηνών, που ευτυχώς, σώθηκε.

Η αράχνη-μαύρη χήρα συναντάται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Μεσογείου γενικότερα, με τις επιθέσεις της, ωστόσο, να μην είναι συχνές.

Καθώς διοχετεύει τοξικό δηλητήριο θα μπορούσε  να επιφέρει μέχρι και τον θάνατο στον άνδρα από το Αίγιο, καθώς οι αντιδράσεις στο τσίμπημά της είναι πολύ ισχυρές σε πιο ευπαθείς ανθρώπινους οργανισμούς, όπως, ηλικιωμένοι, ασθενείς, μικρά παιδιά και αλλεργικά άτομα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis