home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι ελαιοπαραγωγοί στην Αργολίδα βλέπουν τον κόπο τους να πάει χαμένος

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στην καρπόδεση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών.
Δεν πρόκειται να δωθούν αποζημιώσεις για την ακαρπία της ελιάς

Επιτακτική είναι η ανάγκη να στηριχθούν οι ελαιοπαραγωγοί στην Αργολίδα που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές στην καρπόδεση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών.

Οι αγρότες που καλλιεργούν την ποικιλία Μανάκι βλέπουν τον κόπο τους να πάει χαμένος, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται ή ακόμα και να εκμηδενίζεται το εισόδημα τους.

Τι ζητά ο Ανδριανός από Γεωργαντά

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Όπως σημειώνει:

«Παρά το γεγονός ότι φέτος παρατηρήθηκε μεγάλη ανθοφορία στα ελαιόδεντρα, σημειώθηκε πολύ εκτεταμένο πρόβλημα στην καρπόδεση εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών.

Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα, ιδιαίτερα στην ποικιλία «μανάκι», το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση έως και την εκμηδένιση των σχετικού εισοδήματος των παραγωγών.

Τούτων δοθέντων, καθίσταται επιτακτική η έγκαιρη εκκίνηση των αναγκαίων διαδικασιών για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το εκτεταμένο πρόβλημα στην καρπόδεση.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Με ποιες ενέργειες θα εκκινήσει εγκαίρως η αναγκαία διαδικασία για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκτεταμένο πρόβλημα στην καρπόδεση».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis