home design 800x400
home design 1170Χ320

Νεμέα: Το Βραβείο Ευρωπαϊκης Πολιτιστικής Κληρονομιάς πήρε ο Αρχαιολογικός χώρος

Αρχαία Νεμέα

Το Βραβείο Ευρωπαϊκης Πολιτιστικής Κληρονομιάς απονεμήθηκε στον Αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το βραβείο απονέμεται σε χώρους, που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία, στον πολιτισμό της Ευρώπης και στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αρχαία Νεμέα
Φώτο: youtube

Στο αμέσως προσεχές διάστημα έρχεται για τον Αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας και το Σήμα της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το Σήμα Ευρωπαϊκής  Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΣΕΠΚ) απονεμήθηκε μετά από τη θετική εισήγηση του πάνελ των εμπειρογνωμόνων.

Το ΣΕΠΚ αποτελεί επίσημο θεσμό, που λειτουργεί από το 2011 υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει σαν στόχο την ενδυνάμωση της αίσθησης της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας.

Αρχαία Νεμέα 2
Φωτό: fb/Εφορεια Αρχαιοτήτων Κορινθίας

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας, ως ένα από τα τέσσερα Πανελλήνια Ιερά της Αρχαιότητας και παράλληλα ως χώρος διοργάνωσης των Πανελλήνιων αθλητικών αγώνων «Νέμεα», οι οποίοι αναβιώνουν στη σύγχρονη εποχή, συνδέεται με τις ιδέες και τις αξίες του κλασικού αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, που αποτελούν στοιχεία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της εκπαίδευσης των νέων.

Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις για τον Αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας δίνουν σημαντική ώθηση και αυξάνουν και την τουριστική επισκεψιμότητα στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis