home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΠολιτισμόςFeatured

Νεμέα : Το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Αρχαιολογικό χώρο

Αφιερωμένη στο Στέφανο Μίλλερ η τιμητική διάκριση

Το Σήμα Ευρωπαϊκής  Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΣΕΠΚ) απονέμεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας μετά από τη θετική εισήγηση του πάνελ των εμπειρογνωμόνων, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή της στη σελίδα της στο facebook η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Το ΣΕΠΚ αποτελεί επίσημο θεσμό, που λειτουργεί από το 2011 υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει σαν στόχο την ενδυνάμωση της αίσθησης της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας, ως ένα από τα τέσσερα Πανελλήνια Ιερά της Αρχαιότητας και παράλληλα ως χώρος διοργάνωσης των Πανελληνίων αθλητικών αγώνων «Νέμεα», οι οποίοι αναβιώνουν στη σύγχρονη εποχή, συνδέεται με τις ιδέες και τις αξίες του κλασικού αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, που αποτελούν στοιχεία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της εκπαίδευσης των νέων.

Αρχαία Νεμέα
Φωτό: fb/Εφορεια Αρχαιοτήτων Κορινθίας

Η προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας υπήρξε αποτέλεσμα συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και συγκεκριμένα της υπεύθυνης αρχαιολόγου  της Νεμέας, Μαρίας Γκιώνη, με τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η επίσημη απονομή του ΣΕΠΚ στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου  στις Βρυξέλλες, σε ειδική τελετή που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Να επισημάνουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη εγγραφή της χώρας μας στον συγκεκριμένο κατάλογο, μετά την Ακρόπολη με τους περιβάλλοντες αρχαιολογικούς χώρους, με τίτλο “Η καρδιά της Αρχαίας Αθήνας”, το 2014.

Στέφανος Μίλερ
Φωτό: Youtube-Στέφανος Μίλλερ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας αφιέρωσε την τιμητική αυτή διάκριση στον άνθρωπο που ήταν η καρδιά της Νεμέας για δεκαετίες, στον φιλέλληνα αρχαιολόγο Στέφανο Μίλλερ, που έφυγε από τη ζωή στις 11 Αυγούστου 2021.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button