home design 800x400
home design 1170Χ320

Προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών και 700 γιατρών υποσχέθηκε ο Πλεύρης από Κόρινθο και Πάτρα

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη από τον Υπουργό, στην 6η ΥΠΕ, στην Πάτρα, με τη συμμετοχή των Υποδιοικητών και των λοιπών στελεχών
Πλεύρης Κόρινθος Πάτρα (7)

Το Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο περιοδείας του σε περιφερειακές δομές υγείας. Συζήτησε με τη διοίκηση, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όλα τα θέματα που απασχολούν τη νοσηλευτική δομή.

Εξέτασε όλα τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και με τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Σε Πάτρα και 6η ΥΠΕ

Ο Υπουργός Υγείας, βρέθηκε επίσης στο νοσοκομείο Αιγίου, στο νοσοκομειακό Πάτρας, στο ”Άγιος Ανδρέας” και στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη απ’ τον Υπουργό, στην κεντρική υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ, στην Πάτρα, με την συμμετοχή των Υποδιοικητών και των λοιπών στελεχών.

Στις αντοχές τους προσωπικό και υποδομές

Ο Υπουργός δήλωσε: «Γνωρίζω ότι το ΕΣΥ έχει περάσει μία πανδημία και το προσωπικό και οι υποδομές συνολικά, έχουν φτάσει στις αντοχές τους. Γι’ αυτό, πρέπει να δώσουμε τα κίνητρα και τις προοπτικές για να κάνουμε ελκυστικό το ΕΣΥ. Επεξεργαζόμαστε ήδη οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης για τους εργαζόμενους».

Επίσης, ο Υπουργός, αναφέρθηκε και στην υλικοτεχνική υποδομή θα υπάρξει στα νοσοκομεία, μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης, ενώ στάθηκε και στο σχέδιο που υλοποιείται για τις ακριτικές περιοχές και για τις περιοχές του σκληρού αστικού ιστού, ώστε τα νοσοκομεία να ενισχυθούν με προσωπικό.

Νέες προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Όπως διευκρίνισε, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 4.000 νοσηλευτών, ενώ, όπως είπε, υπάρχει και προκήρυξη για 700 ιατρούς

«Θέλουμε να έχουμε μία πλήρη εικόνα των νοσοκομείων της περιοχής για να δώσουμε λύσεις» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis