home design 800x400
home design 1170Χ320

Ακολούθησαν τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου

Περιπατητές, Ιππείς και Δρομείς στον 14ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο με αφετηρία τις Μυκήνες και τερματισμό ένα μαγευτικό ξωκλήσι στην Προσύμνη
Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος (4)

Το Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός του Δήμου Άργους – Μυκηνών η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, οι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, ο σύλλογος «οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού» και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης με τη συμμέτοχη του Πολιτιστικού συλλόγου Προσύμνης, συνδιοργάνωσαν τον 14ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο την Κυριακή 12 Ιουνίου. Έναν αγώνα για τον οποίο ήρθαν να αγωνιστούν αθλητές και δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα. Συμμετείχαν ακόμα ιππείς και περιπατητές.

Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στον αγώνα συμμετείχαν Περιπατητές, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές.

Σημείο εκκίνησης ήταν ο «Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών» και τερματισμός το μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Για τους δρομείς η απόσταση ήταν 7 χλμ. σε χωμάτινη διαδρομή.

Οι Περιπατητές ακολούθησαν τον αρχαίο δρόμο μήκους 7 χλμ. και ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου Προσύμνης Παναγιώτη Ψύχα.

Τα αποτελέσματα:

Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος (7)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis