home design 800x400
home design 1170Χ320

Αρκαδία: Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στη Βόρεια Κυνουρία για το πρόγραμμα ζωής

Καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια στο πρόγραμμα ζωής για τους κατοίκους της Βόρειας Κυνουρίας
Αγγελοπούλου 1

Στη Βόρεια Κυνουρία βρέθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στα πλαίσια της παρουσίασης του προγράμματος «ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ, Ένα πρόγραμμα ζωής»,  στο Ίδρυμα Μνήμη «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη».

Αγγελοπούλου 2
Φωτό: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Το πρόγραμμα ζωής, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κοινού, αφορά στην ανίχνευση των παραγόντων κινδύνου για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και τα άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα στον πληθυσμό του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, θα εφαρμοστεί οικειοθελώς σε πολίτες από 18 ετών και πάνω και εστιάζει τόσο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όσο και στη συγκέντρωση και επεξεργασία δεδομένων, που θα δώσουν ώθηση στην επιστημονική έρευνα για τα συγκεκριμένα νοσήματα και θα ανοίξουν νέους δρόμους στις πολιτικές υγείας.

Υλοποιείται μετά από πρόταση του πρώην Διευθυντή της Μονάδας Οξέων Εγκεφαλικών της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Αλεξάνδρα και Επίτιμου Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών Επεισοδίων, Κωνσταντίνου Βέμμου και με την αποκλειστική χορηγία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που το χρηματοδοτεί με 300.000 ευρώ.

Βέμμος
Κωνσταντίνος Βέμμος/Φωτό: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Στο πρόγραμμα συνεργάζονται η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Ελληνικός Οργανισμός Εγκεφαλικών Επεισοδίων, το Κέντρο Υγείας Άστρους και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και το όφελος θα είναι διπλό για τους κατοίκους του Δήμου , καθώς οι εξετάσεις τους, προκειμένου να καταγραφεί η κλινική τους εικόνα, θα είναι δωρεάν και ο μηχανολογικός εξοπλισμός θα παραμείνει στο Κέντρο Υγείας Άστρους.

Αγγελοπούλου 2 1
Φωτό: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως «μοναδικό παράδειγμα συνεργασίας και συνεργειών» και αναφερόμενη σε προσωπικά της βιώματα, καθώς έχασε τον πατέρα της από εγκεφαλικά επεισόδια, τόνισε την αξία της εφαρμογής του,καλώντας τους πολίτες να το αγκαλιάσουν. Παράλληλα, επεσήμανε πως η Επιτροπή στοχεύει στην ενίσχυση παρόμοιων δράσεων.

Καμπύλης
Γιώργος Καμπύλης/ Φωτό: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

«Τέσσερις σύμμαχοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό να μειώσουμε τα εγκεφαλικά και τις καρδιαγγειακές νόσου. Ως Δήμος στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργεια που θα ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας και θα συμβάλλουμε με κάθε μέσο στην πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας. Πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως η πρόληψη σώζει ζωές», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης.

Βόρεια Κυνουρία
Φωτό: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Ένα πρόγραμμα ζωής ξεκινά στη Βόρεια Κυνουρία, με την ενίσχυση της επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της προέδρου της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στοχεύοντας να χτυπήσει στη ρίζα τους τους παράγοντες πρόκλησης καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων  και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του πληθυσμού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis