home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Ναύπλιο: Μια έκθεση για τη Λέσβο

Στην έκθεση παρουσιάζονται, εκτός από ενδύματα, σπάνια κεντήματα, κεραμικά, ξύλινα και άλλα αντικείμενα από τη συλλογή του ΙΒΠ

Μια έκθεση αφιερωμένη στη Λέσβο φιλοξενείται από το Σάββατο 11 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 10.7.2022 στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ (Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου, πρώην ΠΛΙ) «Σοφρώνη 13». Η αφορμή γι’ αυτή την έκθεση δόθηκε όταν η εταιρία «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου» έκανε μια δωρεά για τη συντήρηση, μεταξύ άλλων, δυο γυναικείων λεσβιακών ενδυμασιών από τη συλλογή του ΙΒΠ.

Αντικείμενα Λέσβου

Στην έκθεση παρουσιάζονται,  εκτός από ενδύματα, σπάνια κεντήματα, κεραμικά, ξύλινα και άλλα αντικείμενα από τη συλλογή του ΙΒΠ.

Η Λέσβος είναι ένα ιδιαίτερο νησί, με μεγάλη παράδοση στη λαϊκή τέχνη και κυρίως την κεραμική, με γνωστά εργαστήρια όπως του Κουρτζή, του Σταμάτη, του Κουβδή κλπ.

σκηνές από την Λέσβο

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήταν ότι απαγορευόταν  να φύγουν από το νησί οι παλιές ξυλόγλυπτες κασέλες. Η εξαγωγή μιας κασέλας που εκτίθεται στο Μουσείο “Β. Παπαντωνίου έγινε με ειδική άδεια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης στις 29.6.1973.

Τέλος, στο Μουσείο, στην προθήκη του ισογείου, εκτίθενται δυο έργα του γνωστού λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, που καταγόταν από τη Λέσβο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button