home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Μαθητές σε αγώνες ρητορικής τέχνης στην Αργολίδα

Καλλιεργούν την κριτική και αποκλίνουσα σκέψη, αναπτύσσουν το  λεξιλόγιο και την επιχειρηματολογία, ενδυναμώνουν τον προφορικό και τον δημόσιο λόγο

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου διοργάνωσαν για 2η σχολική χρονιά τους Μαθητικούς Αγώνες για τη Ρητορική Τέχνη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: “Μιλώ – Επικοινωνώ – Συνεργάζομαι”. Στην Αργολίδα η διενέργεια των  αγώνων έγινε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου. Οι μαθητές που συμμετείχαν φοιτούν στην Ε΄ και στην ΣΤ τάξη του 3ο Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, του 4ο Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και των Ιδιωτικών Σχολείων Μαλτέζου. Οι συμμετέχοντες μαθητές δοκιμάστηκαν στην νοηματική ανάγνωση, τον αυθόρμητο και τον προτρεπτικό λόγο.

Στην εποχή της εικόνας όπου ο λόγος γραπτός και προφορικός λαβώνεται, το όφελος των μαθητών από την προετοιμασία και τη συμμετοχή τους  στους ρητορικούς αγώνες είναι σημαντική γιατί καλλιεργεί την κριτική και αποκλίνουσα σκέψη, αναπτύσσει το  λεξιλόγιο και την επιχειρηματολογία, ενδυναμώνει τον προφορικό λόγο και τον δημόσιο λόγο.

Τα Βραβεία στους μαθητές, που διακρίθηκαν, έδωσαν οι Κριτές : κ. Καλποδήμου Καλλιόπη, καθηγήτρια φιλόλογος και κ. Μουσταΐρας Παναγιώτης, Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και η κ. Μπιλιούρη Αργυρή, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Νοηματική Ανάγνωση:  Γεωργίου Μαρίνα (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου), Ζουμπούλη Μαρίλια (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου), Κυμπούρη Βασίλη (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου), Σούγλας Γεώργιος (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου)

Αυθόρμητος λόγος: Ζουμπούλη Μαρίλια (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου), Πάζιου Αναστασία (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου), Σούγλας Γεώργιος (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου), Τυροβολά Αγγελική (3ο Δ.Σ. Ναυπλίου)

Προτρεπτικός λόγος: Μπαβέλα Αγγελική (Ι.Δ. Μαλτέζου),Ξηνταροπούλου Πηνελόπη (Ι.Δ. Μαλτέζου), Σούγλας Γεώργιος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button