home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Ερμιονίδα: «Τένις» μεταξύ Γεωργόπουλου και αντιπολίτευσης

Γιάννης Γεωργόπουλος: Αποστόλου, Λάμπρου και Τόκας θα αντιληφθούν την κατακραυγή των Δημοτών στις επόμενες δημοτικές εκλογές

«Όπως φαίνεται, η κατρακύλα των τριών συνοδοιπόρων Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης κ.κ. Αποστόλου Παναγιώτη, Λάμπρου Τάσου και Τόκα Τάσου, δεν έχει πάτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, απαντώντας στα όσα προηγήθηκαν αναφορικά με τη διαθήκη του δωρητή Κώστα Δημότση – «Έλληνα» και τα δύο γήπεδα τένις που κατασκευάζονται στο Κρανίδι.

Για το θέμα σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου Ερμιονίδας έχει καταθέσει Αναφορά στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.

Όπως σημειώνει ακόμα ο δήμαρχος Ερμιονίδας:

«Αφού διαπίστωσαν τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε στους Δημότες της Ερμιονίδας η οργανωμένη και μεθοδευμένη απουσία τους από τον Απολογισμό Πεπραγμένων της 5ης Ιουνίου 2022, η οποία μόνο σκοπό είχε την ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω έλλειψης απαρτίας, επέλεξαν να κάνουν έναν αντιπερισπασμό, καταθέτοντας αναφορά στον Κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου σχετικά με το θέμα της κατασκευής 2 γηπέδων τένις στο κτήμα των 8 στρεμμάτων, δωρεάς Κώστα Δημότση – «Έλληνα».

Δηλαδή μετά το πρωτοφανές φιάσκο τους στην Λογοδοσία, προσπαθούν να στρέψουν αλλού την προσοχή των Δημοτών προκειμένου να ξεχαστεί το συντομότερο δυνατό το τεράστιο ατόπημα στο οποίο υπέπεσαν.

Μόνο που στην προσπάθειά τους αυτή ξεγυμνώνονται εντελώς, αφού δεν διστάζουν να στραφούν ενάντια στην κατασκευή ενός σημαντικού έργου, το οποίο έχει επιτακτική ανάγκη η Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου.

Προσέφυγαν στον Κύριο Εισαγγελέα, επικαλούμενοι σωρεία ανακριβειών και δίχως να προσκομίσουν το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο στην αναφορά τους.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό απασχολούν άσκοπα Δημόσιες Αρχές, κάτι το οποίο αποτελεί ποινικό αδίκημα, προκειμένου να εμποδίζουν και να καθυστερούν την υλοποίηση των έργων στον Δήμο μας.

Ισχυρίζονται ότι με την κατασκευή των 2 γηπέδων τένις δήθεν παραβιάζεται η βούληση και η επιθυμία του αείμνηστου δωρητή – ευεργέτη Κώστα Έλληνα, λόγω λανθασμένης εκτέλεσης της διαθήκης του.

Πως όμως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν ξεκάθαρα στην διαθήκη του, ο μεγάλος ευεργέτης του τόπου μας, αναφέρει την επιθυμία του να κατασκευαστεί στο κτήμα των 8 στρεμμάτων της δωρεάς του, απλά ένα Γυμναστήριο;

Σε καμία περίπτωση δεν θίγεται η βούληση του Κώστα Έλληνα, κάτι που έχω αποδείξει με ατράνταχτα επιχειρήματα εδώ, στα οποία οι τρεις συνοδοιπόροι της αντιπολίτευσης δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Επίσης το ότι έχουν γίνει όλες οι σύννομες ενέργειες από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Ερμιονίδας, το έχω αποδείξει με έγγραφα εδώ, αλλά οι τρεις της συνοδοιπόροι για μια ακόμα φορά κωφεύουν.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από τον προηγούμενο σύνδεσμο, όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για το θέμα της κατασκευής των 2 γηπέδων τένις στο κτήμα δωρεά Κώστα Έλληνα είναι ομόφωνες τόσο στην διαπαραταξιακή πενταμελή Συντονιστική Επιτροπή “Κλειστό Γυμναστήριο Κωνσταντίνος Δημότσης ή Έλληνας”, όσο και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας.

Επίσης, ύστερα από αίτημα του κ. Τόκα, το θέμα εισήλθε εκτός ημερησίας διάταξης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 01.06.2022. Συζητήθηκε εκτενέστατα με διάρκεια μιάμιση ώρα, όπου τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις και οι κ.κ. Τόκας και Αποστόλου ψήφισαν κατά του έργου, ο κ. Λάμπρου ψήφισε ότι εφόσον δεν καταργείται το κλειστό γυμναστήριο συμφωνεί με την κατασκευή των δύο γηπέδων τένις και με την παρατήρηση ότι τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Και θέλω να ρωτήσω τους κ.κ. Αποστόλου και Λάμπρου, εάν για τις επιλογές τους συμφωνούν οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεών τους και κυρίως οι κ.κ. Στρίγκου Φωστίνη Άννα, Ρούσσης Γιάννης και Μίζης Δημήτρης.

Διότι αυτοί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμμετείχαν στις Επιτροπές και ψήφισαν υπέρ της αποδοχής των χορηγιών για την κατασκευή των 2 γηπέδων τένις.

Αυτοί οι τρεις άβουλοι, αυτοαποκαλούμενοι ως Συντονιστική Επιτροπή, κατευθυνόμενοι και μοιραίοι για τον τόπο μας, δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσο χαμηλά έχουν πέσει στα μάτια των Πολιτών, αφού όλοι έχουν κατανοήσει πλήρως ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι να μην γίνει κανένα έργο στον Δήμο Ερμιονίδας.

Το πάθος τους να εμποδίσουν την υλοποίηση κάθε έργου, δεν τους αφήνει να διακρίνουν την κατακραυγή των Δημοτών εναντίον τους.

Είναι βέβαιο όμως ότι θα την αντιληφθούν στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά γι’ αυτούς».

Η απάντηση της Αντιπολίτευσης

Η συντονιστική επιτροπή της αντιπολίτευσης (Λάμπρου, Τόκας, Αποστόλου) απάντησε ως εξής στα όσα προαναφέρθηκαν:

«Δείχνοντας έντονα προβληματισμένος ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ψάχνει τρόπους για να αντιμετωπίσει την σωρεία των παρεμβάσεων μας ως Συντονιστική Επιτροπή της αντιπολίτευσης, αφού καθημερινά ελέγχουμε εξονυχιστικά την Δημοτική Αρχή.

Σήμερα με μία αλλοπρόσαλη ανακοίνωση, μας κατηγορεί γιατί προσφύγαμε στην Δικαιοσύνη για το θέμα της “παραβίασης” της βούλησης και επιθυμίας του αείμνηστου συμπατριώτη μας Κώστα Έλληνα, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να διχάσει δείχνοντας να νοιάζεται τώρα για την Άννα Στρίγκου Φωστίνη, τον Δημήτρη Μίζη και τον Γιάννη Ρούσση, αυτούς που αποκάλεσε δειλούς γιατί δεν παραβρέθηκαν στον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής. Αυτούς που τους παραπλάνησε υποσχόμενος, βέβαια, ότι θα στείλει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο!! και εκμαίευσε την θετική ψήφο τους, είτε στην Συντονιστική Επιτροπή του Κλειστού Γυμναστηρίου , είτε στην Οικονομική Επιτροπή χωρίς μάλιστα να αποσταλεί η εισήγηση, προς ενημέρωση των συμβούλων!! Άλλωστε η κ. Άννα Στρίγκου τόνισε στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας όταν έγινε η συζήτηση στις 01-06-2022, ότι “υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα γιατί δεν ήρθε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο”.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς στείλαμε το θέμα στην Δικαιοσύνη για να ελεγχθεί η νομιμότητα του έργου, από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο φορέα. Αυτό έγινε μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την έκταση που πήρε το θέμα και τις καταγγελίες ενεργών πολιτών που προσέφυγαν επίσης στον Εισαγγελέα.

Στο έγγραφό μας προς τον Εισαγγελέα, πέρα των άλλων, ζητήσαμε ταυτόχρονα να σταματήσουν οι εργασίες στο κτήμα της δωρεάς του Κώστα Έλληνα, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Φοβάται ο Δήμαρχος Ερμιονίδας την Δικαιοσύνη; “Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται ” λέει ο λαός, αλλά μάλλον υπάρχουν μεγάλα σύννεφα στην Δημοτική Αρχή.

Τον συμβουλεύουμε να μην νοιάζεσαι τόσο πολύ για εμάς και τι θα κάνουμε στο άμεσο μέλλον, αλλά να προσπαθήσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ως ο πρώτος Δημότης του Δήμου μας.

Στην αγχώδη προσπάθεια του να μας χρίσει πολέμιους του έργου, θέλουμε να τονίσουμε ότι ποτέ δεν θέλαμε να σταματήσουμε το έργο της κατασκευής των 2 γηπέδων τένις, όπως ισχυρίζεται παραπληροφορώντας. Άλλωστε ο κ. Αποστόλου στην συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 01-06-2022 είπε ότι συνετέλεσε να γίνουν οι δωρεές των χορηγών. Η πρότασή μας, μάλιστα ήταν να γίνουν τα 2 γήπεδα στο κτήμα της δωρεάς του Ηλία Φωστίνη, για να μην χαθούν οι δωρεές, όπως ισχυριζόταν η Δημοτική Αρχή.

Και αφού έχουν να επιδείξουν τόσο μεγάλο έργο, όπως λένε, γιατί τόση πρεμούρα και πίεση να φτιαχτούν 2 γήπεδα τένις στο κτήμα της δωρεάς του Κώστα Έλληνα; Γιατί απλά το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι πολύ λίγο και ψάχνουν εναγωνίως να κρατηθούν ζωντανοί! Όταν για το Νερό και την ποιότητά του έχεις μηδενικό έργο, όταν για το Αποχετευτικό πέρασαν 3 χρόνια χαμένα, όταν στην καθημερινότητα του πολίτη δεν υπάρχει ποιότητα ζωής, τότε προσπαθείς να πιαστείς από κάπου, όσο μικρό και αν είναι!

Εμείς, παραμένοντας σταθεροί, θα συνεχίσουμε το έργο μας, για την προστασία των συμφερόντων των δημοτών και του Δήμου Ερμιονίδας. Και θα συνεχίσουμε τον έλεγχο σε όλους τους τομείς.

Πρέπει επίσης να του θυμίσουμε, ότι από τις 4 Απριλίου του 2022 έχουμε στείλει 3 επιστολές στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ για να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και ακόμα αρνούνται να κάνουν δεκτό το αίτημά μας. Όπως επίσης πέρασε σχεδόν 1 μήνας και ακόμα να μας απαντήσουν για την λειτουργία των pillars από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου. Τόσο πολύ φοβούνται τον έλεγχο;

Οφείλουν να γνωρίζουν, ότι όσο δεν μας αφήνουν να επιτελέσουμε το έργο μας ως αντιπολίτευση, εμείς θα απευθυνθούμε όχι μόνο στη Δικαιοσύνη, αλλά και και σε όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Εθνική Αρχή Διαφάνειας κ.λ.π.)».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button