home design 800x400
home design 1170Χ320

Δύο γήπεδα τένις στο Κρανίδι δημιούργησαν φαγωμάρα και έφθασαν μέχρι τον Εισαγγελέα Ναυπλίου

Αναφορά της αντιπολίτευσης στον Εισαγγελέα Ναυπλίου για παραβίαση της βούλησης δωρητή Κώστα Έλληνα.
Γήπεδο τένις

Η συντονιστική επιτροπή της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ερμιονίδας (Τάσος Λάμπρου, Τάσος Τόκας, Παναγιώτης Αποστόλου) κατέθεσαν Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει από τις λανθασμένες, όπως αναφέρουν, ενέργειες της Δημοτικής Αρχής με αποτέλεσμα, την “παραβίαση” της βούλησης του αείμνηστου δωρητή Κώστα Έλληνα.

Όπως αναφέρει η συντονιστική επιτροπή της αντιπολίτευσης, η δωρεά αφορά την κατασκευή 2 γηπέδων τένις στο κτήμα των 8,5 στρεμμάτων που δώρησε στο Δήμο Ερμιονίδας το 2012 ο Κρανιδιώτης Κώστας Έλληνας, στο Κρανίδι, με σαφή επιθυμία να φτιαχτεί Κλειστό Γυμναστήριο που θα φέρει το όνομά του.

Τι ισχυρίζονται οι τρεις επικεφαλής παρατάξεων

Στην αναφορά τους, ως δημοτικοί σύμβουλοι, αναφέρουν ότι:

1) Δεν έχουν γίνει σύννομες ενέργειες από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Ερμιονίδας.

2) Ότι υπάρχει “παραβίαση” της βούλησης και της επιθυμίας του δωρητή Κώστα Έλληνα, από την λανθασμένη εκτέλεση της διαθήκης του.

3) Ότι το εκρίζωμα των παλαιών δέντρων προκάλεσε οικονομική βλάβη στην αξία του δημοτικού κτήματος, που αποτελεί, πλέον, περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ερμιονίδας.

4) Δεν ενημερώθηκαν για το σοβαρό αυτό θέμα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας, ως όφειλε η Δημοτική Αρχή.

Τι ζητούν από τον εισαγγελέα

Για τους παραπάνω λόγους ζητούν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών:

α) Να ελεγχθούν οι πράξεις ή οι παραλείψεις καθώς και οι κάθε είδους παραβάσεις των αρμόδιων οργάνων του Δήμου Ερμιονίδας που έβαλαν και βάζουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου Ερμιονίδας

β) Την άσκηση ποινικής δίωξης σε περίπτωση που προκύψουν αξιόποινα αδικήματα σε σχέση με τα ανωτέρω αναφερόμενα.

γ) Να αποκατασταθεί το κτήμα της δωρεάς του Κώστα Έλληνα, στο σύνολό του.
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι το θέμα ξεκίνησε όταν την Δευτέρα 30 Μαϊου 2022 ενημερωθήκαμε από πολίτες, ότι γίνονται εργασίες σε κτήμα 8,5 στρεμάτων στη θέση «Γκολέμι – Αγία Θεοδώρα» Κοινότητας Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας, το οποίο είναι δωρεά του αείμνηστου Κώστα Δημότση -Έλληνα το 2012, προς τον Δήμο Ερμιονίδας. Στη διαθήκη του, ο δωρητής, άφησε εκτός του οικοπέδου και 200.000 ευρώ για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου που θα φέρει την ονομασία: “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ – ΕΛΛΗΝΑΣ”.

Η Αναφορά

Μετά από αυτή την εξέλιξη, και σεβόμενοι την βούληση και επιθυμία του δωρητή, έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες, ώσπου τελικά κατέθεσαν σήμερα 08-06-2022, Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ώστε να ελεγχθεί το σοβαρό αυτό θέμα από την Δικαιοσύνη.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΑ3 copy

«Εμείς σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών μας και της άσκησης ελέγχου, παραμένουμε σταθεροί στο έργο μας, για την προστασία των συμφερόντων των δημοτών και του Δήμου Ερμιονίδας» αναφέρουν οι τρεις σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis