home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μύλοι: Βρέθηκαν απόβλητα βόθρου λίγα μέτρα από την πηγή που τροφοδοτεί με πόσιμο νερό Άργος και Ναύπλιο

Το δημοτικό διαμέρισμα της Λέρνας δεν έχει δίκτυο αποχέτευσης, ενώ είναι άγνωστο πόσοι βόθροι είναι στεγανοί – Τα περισσότερα κυβικά νερού που διοχετεύονται στους κάτοικους δεν περνούν από διυλιστήριο.
Βόθροι Μύλοι Λέρνα

Ένα απρόσμενο πρόβλημα προέκυψε μετά από εργασίες που εκτελούσε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ στους Μύλους. Σκάβοντας η Cosmote στην περιοχή με μικρό βάθος 1.50 μέτρων το σκάμμα συνάντησε τα υγρά απόβλητα κάποιου απορροφητικού βόθρου της περιοχής των Μύλων σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση από τις πηγές τροφοδοτούν με νερό Άργος και Ναύπλιο.

Το σημείο είναι σε απόσταση 120 μέτρα από τη λίμνη της Λέρνας και 500 μέτρα από την πηγή της Αμυμώνης, δύο αυτές πηγές που τροφοδοτούν το Δήμο Ναυπλιέων και το δήμο Άργους – Μυκηνών με πόσιμο νερό.

Ο Μπάμπης Αντωνιάδης που γνωστοποίησε το θέμα, σημειώνει πως το δημοτικό διαμέρισμα της Λέρνας δεν έχει δίκτυο αποχέτευσης. «Πόσοι βόθροι στο δημοτικό διαμέρισμά είναι στεγανοί;», αναρωτιέται.

Και συμπληρώνει: «Για σκεφτείτε να μολυνθούν οι πηγές από τους βόθρους του οικισμού; Ξέρουμε ότι το νερό του δικτύου των πόλεων (τα περισσότερα κυβικά που διοχετεύονται στους κάτοικους) δεν περνούν από διυλιστήριο. Στο Ναύπλιο δεν λειτουργεί και στο Άργος διυλίζονται μικρές ποσότητες».

«Μήπως η πρώτη προτεραιότητα εδώ και χρόνια και για το Δήμο Άργους – Μυκηνών και για το Δήμο Ναυπλιέων θα ήταν να γίνει το έργο της αποχέτευσης στο δημοτικό διαμέρισμα των Μύλων;», προσθέτει ο κ. Αντωνιάδης.

«Μήπως για πρώτη φορά και οι δύο Δήμοι πρέπει να διεκδικήσουν το ίδιο πράγμα; Να ενταχθεί άμεσα σε πρόγραμμα χρηματοδότης το δίκτυο αποχέτευσης στο Δ.Δ. των Μύλων», καταλήγει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis