Home design
home design

Ναύπλιο: Καθιερώνεται ημέρα αφιερωμένη στον αείμνηστο Γιάννη Νόνη

Το δημοτικό ωδείο Ναυπλίου θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη 7 Ιουνίου λόγω πένθους.
Γιάννης Νόνης

Η 30η Ιουνίου κάθε έτους καθιερώνεται ως ημέρα αφιερωμένη στον αείμνηστο Γιάννη Νόνη, όπως γνωστοποίησε ο ΔΟΠΠΑΤ στο ψήφισμά του για το θάνατό του 52χρονου μουσικού, ο οποίος δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου, το οποίο θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη 7 Ιουνίου λόγω πένθους.

Ο εξαιρετικός μουσικός που ήταν πατέρας ενός κοριτσιού 5 ετών, δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου Σύνθεση, Ανώτερα θεωρητικά, προετοιμασία μαθημάτων για εισαγωγή στη Μουσικολογία και Μουσική προπαιδεία για παιδιά. Ακόμα είχε διδάξει στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 7 Ιουνίου στις 4 μ.μ., στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο.

Το αντίο από το «Νέο Σχολείο»

«Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» και ο Σύλλογος Καθηγητών του «Νέου Σχολείου» συνήλθε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 14.00 εκτάκτως σε συνεδρίαση, μετά την αναγγελία του θανάτου του ΙΩΑΝΝΗ ΝΟΝΗ, επιφανούς καθηγητή του σχολείου μας και ιδιαίτερα αγαπητού συναδέλφου, με αποκλειστικό θέμα την τραγική απώλεια.

Μετά από σχετικές τοποθετήσεις και τιμητικές αναφορές όλων των συνάδελφων καθηγητών και εκδήλωση των συναισθημάτων συμπάθειας προς την οικογένειά του και αφού εξήραν το ήθος του εκλιπόντος, την προσφορά του στο ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και το δυσαναπλήρωτο του κενού που αφήνει ένας τόσο διακεκριμένος Μουσικός και Παιδαγωγός αποφασίζει:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του, όλων ανεξαιρέτως των καθηγητών και συνεργατών του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
  2. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.
  3. Να διαθέσει ποσό υπέρ του συλλόγου ΚΕΚΕΥΚΑμεΑ Αργολίδας.
  4. Να αναστείλει αύριο Τρίτη 07/06/2022 κάθε εκπαιδευτική λειτουργία.
  5. Το αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο».

Ο Γιάννης Νόνης

Γέννημα θρέμα καλλιτεχνικής οικογένειας από την Πρόνοια Ναυπλίου, ανηψιός του μεγάλου μαέστρου Κωνσταντίνου Νόνη, ο Γιάννης από μικρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στη μουσική, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση.

Εδώ και χρόνια δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου, που φέρει το όνομα του θείου του, εμφυσώντας την αγάπη για τη μουσική σε δεκάδες Αναπλιωτάκια, ενώ διηύθυνε και τη χορωδία της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης στο Άργος .

Συνεργάστηκε με τη Μαρίζα Κωχ, και ανεβασε σε διασκευή το έργο του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη “Άξιον Εστί” σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και τον “Αριστοφάνη που γύρισε από τα θυμαράκια” από τους “Αχαρνής” σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου με την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση.

Συμμετείχε στη συναυλία των Χαΐνηδων “Βάρδα Φουρνέλο”στο Faliro Summer Theater το Σεπτέμβριο του 2021 μαζί με τους: Δημήτρη Αποστολάκη, Μιχάλη Γαλάνη, Δημήτρη Ζαχαριουδάκη, Peter Jaques, Μιχάλη Νικόπουλο και Αγγελική Σύρκου.

Το ψήφισμα του ΔΟΠΠΑΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Δήμου Nαυπλιέων, σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, κατά την 21η κατεπείγουσα δια περιφοράς Συνεδρίασή του μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του εν ενεργεία αείμνηστου Μουσικού Νόνη Ιωάννη , υπαλλήλου του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου ‘’Κ. Νόνης’’ που ανήκει στον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου και σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προβαίνει στο ακόλουθο ψήφισμα:

1. Εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του αείμνηστου εν ενεργεία Μουσικού Νόνη Ιωάννη, υπαλλήλου του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου ‘’Κ. Νόνης’’ που ανήκει στον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ ο οποίος ήταν ένας άνθρωπος καινοτόμος με πνεύμα δημιουργικό στον χώρο της μουσικής και τίμησε τον Δήμο μας με την προσωπική του προσφορά.

2. Διατυπώνει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια της Προέδρου κυρίας Ράλλη – Πιτσάκη Μαρίας και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. στην οικογένειά του.

3. Το Διοικητικό Συμβουλίου του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. θα παραβρεθεί στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου κ Ελένης στο Ναύπλιου στις 16.00.

4. Αντί στεφάνου θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στον Οίκο Ευγηρίας – Πρόνοιας Μαρίας Κ. Ράδου.

5. Το Δημοτικό Ωδείου Ναυπλίου ‘’Κ. Νόνης’’ αύριο Τρίτη 07/6/2022 θα παραμείνει κλειστό.

6. Η 30η Ιουνίου κάθε έτους καθιερώνεται ως ημέρα αφιερωμένη στον αείμνηστο Ιωάννη Νόνη.

7. Η αίθουσα 5 του 1ου ορόφου του Δημοτικού Ωδείου Κ. Νόνης θα επονομαστεί Αίθουσα Θεωρητικών Ιωάννη Νόνη.

8. Να δημοσιευτεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis