home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με υιοθεσία δέντρων και καθαρισμό βυθών

Δ. Κωστούρος: «Απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα περιβάλλοντος δίνει ο Δήμος»
Δέντρα αφίσα δήμος Ναυπλιέων

Το μήνυμά τους για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, έτσι όπως έχει καθιερωθεί, από τον ΟΗΕ, έδωσαν οι μικροί μαθητές του Ναυπλίου με τη δράση «Υιοθέτησε ένα δέντρο», ενώ παράλληλα ο Δήμος προχώρησε σε καθαρισμούς των βυθών.  

Απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα του περιβάλλοντος δίνει ο Δήμος, τόνισε σε δήλωσή το ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει υιοθετήσει πρωτοπόρες δράσεις και καινοτόμες ενέργειες σε όλους τους ευαίσθητους για την περιβαλλοντική προστασία τομείς.

Καθαρισμός βυθών
Φωτό: fb/Δημήτρης Κωστούρος

Η δήλωση Κωστούρου  

«Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε ως η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος». Η σημερινή μέρα δεν έχει μόνο συμβολική σημασία αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο γιατί έρχεται να μας υπενθυμίσει πως άνθρωπος και περιβάλλον είναι έννοιες στενά συνδεδεμένες και απόλυτα συνυφασμένες μεταξύ τους.

Μέσα από το Περιβάλλον ο άνθρωπος αντλεί τη δύναμη να ζει, να δημιουργεί και να εξελίσσεται. Αποτελεί την κοινή μας κληρονομιά και το αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού, της ιστορίας και του φυσικού πλούτου κάθε κοινωνίας. Χρέος μας είναι λοιπόν να το διαφυλάξουμε, να το φροντίσουμε και να το προστατεύσουμε.

Προασπίζοντας το Περιβάλλον προστατεύουμε την ανθρωπότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση η άμεση ευαισθητοποίηση όλων μας είναι επείγουσα και επιβεβλημένη. Αλλάζουμε συνήθειες, συμπεριφορές και νοοτροπίες για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Ως Δημοτική Αρχή έμπρακτα δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα του περιβάλλοντος έχοντας υιοθετήσει πρωτοπόρες δράσεις και καινοτόμες ενέργειες μέσα από την αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, του πόσιμου νερού, της διαχείρισης των αποβλήτων και απορριμμάτων, της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας, της μείωσης της ρύπανσης μέσω βιοκλιματικών δράσεων και της εφαρμογής του νέου Σχεδίου Πόλης.

Σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση της εποχής μας πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας μέσα από τη συνεργασία και τη συμμετοχική προσπάθεια.

Στο Δήμο Ναυπλιέων το παράδειγμα της Ημέρας Περιβάλλοντος και του ισχυρού συμβολισμού της το δίνει η νέα γενιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου με τη βοήθεια και την υποστήριξη των δασκάλων και γονέων τους μέσα από την δράση «Υιοθέτησε ένα δέντρο». Η παιδική αθωότητα, το καθαρό βλέμμα και η ανιδιοτελής προσφορά τους δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον και μας δίνουν τη δύναμη να αγωνιζόμαστε για ένα περιβάλλον καλύτερο πιο ανθρώπινο και πιο όμορφο».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis