home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ερμιονίδα:  Προσβάσιμος για ΑμεΑ ο αστικός ιστός και τα κτίρια υπηρεσιών

Στο Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εντάχθηκε ο Δήμος Ερμιονίδας
wheelchair g8be72d1a7 1280

Στη δράση «Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)», συνολικού προϋπολογισμού 37.200 ευρώ, εντάχθηκε ο Δήμος Ερμιονίδας μέσω του Πράσινου Ταμείου και του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2022».

Το ΣΑΠ είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που εκπονούν οι Δήμοι και περιλαμβάνει ένα σύνολο διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών που στοχεύουν στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ εντός των διοικητικών τους ορίων.

Σκοπός είναι να υπάρχουν συνολικές διαδρομές προσβασιμότητας μέσα στην πόλη και τους κοινόχρηστους χώρους και όχι απλά «νησίδες» προσβασιμότητας σε συγκεκριμένα κτίρια και περιοχές.

car park g5fba10233 1280
Φωτό: pixabay/gregroose

Έτσι, μετά τις μελέτες και την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης θα συνταχθεί Τεχνική Έκθεση περιγραφής-ανάλυσης και αξιολόγησης ως προς την εξασφάλιση προσβασιμότητας στους υπαίθριους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους αλλά και τα δημόσια κτίρια ή τα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίεςκαι τα οποία απαιτείται να γίνουν προσβάσιμα.

Στη συνέχεια θα κατατεθούν οι προτάσεις για παρεμβάσεις στους χώρους αυτούς, που θα περιλαμβάνουν το χρονοδιάγραμμα, αλλά και τον προγραμματισμό υλοποίησης των απαιτούμενων διαμορφώσεων και κατασκευών, όπως ορίζεται από το ΣΑΠ, μέσω σύνταξης Αρχιτεκτονικής Μελέτης και Μελέτης Προσβασιμότητας και τέλος η ανάθεση και υλοποίηση του έργου μετά την παράδοση και έγκριση του ΣΑΠ. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis