home design 800x400
home design 1170Χ320

Στη μάχη των Πανελλαδικών από σήμερα οι μαθητές των ΓΕΛ

Επίκαιρο και κατανοητό το χθεσινό θέμα της έκθεσης για τους μαθητές των ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές εξετάσεις

Στη μάχη των Πανελλαδικών μπαίνουν από σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) της χώρας, που εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Χθες, κατά την πρώτη μέρα των εξετάσεων οι μαθητές των ΕΠΑΛ κλήθηκαν, στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών, να διαχειριστούν ένα θέμα διαχρονικά επίκαιρο, αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στο περιβάλλον.

Το διαγώνισμα αποτελείτο από δύο κείμενα ένα μη λογοτεχνικό και ένα λογοτεχνικό. Οι εξεταζόμενοι έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν κείμενο της WWF Ελλάς και να γράψουν μια ομιλία με στόχο να πείσουν τους ακροατές τους να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες ενω το λογοτεχνικό κείμενο ήταν απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαίδου, «Στο τέλος νικάω εγώ».

Μαθητές εξετάσεις 4
Φωτό: Αρχείο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδας (ΟΕΦΕ) τα δύο κείμενα χαρακτηρίζονται εύκολα κατανοητά, τα ερωτήματα σε όλα τα ζητούμενα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν προκάλεσαν έκπληξη στους προετοιμασμένους μαθητές.

Αύριο, Σάββατο 4 Ιουνίου, οι μαθητές των ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Μαθηματικά ενώ οι μαθητές των ΓΕΛ επανέρχονται στις αίθουσες τη Δευτέρα 6 Ιουνίου με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8.30 το πρωί αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 8.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες και η χρήση μάσκας εντός των αιθουσών είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ ενώ τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν από τις 18 έως τις 30 Ιουνίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis