home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαΗλεία

Ηλεία: Στην Αρχαία Ολυμπία Μενδώνη και Στυλιανίδης εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Αντιπυρική θωράκιση και σε Μυκήνες και Επίδαυρο

Στην Αρχαία Ολυμπία, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, θα βρίσκονται η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , Χρήστος Στυλιανίδης, το Σάββατο 4 Ιουνίου, στα πλαίσια μεγάλης άσκησης οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης επισκεπτών από τον αρχαιολογικό χώρο, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Youtube

Η άσκηση εντάσσεται στις δράσεις που θα πραγματοποιήσει φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την αντιπυρική θωράκιση έντεκα εμβληματικών αρχαιολογικών χώρων, ανάμεσα στους οποίους και αυτοί των Μυκηνών και της Επιδαύρου.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Φώτο: fb (Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου)

Οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι, όπου θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες δράσεις είναι οι Δελφοί, ο Μυστράς, ο ναός του Επικουρείου Απόλλωνα, η Αρχαία Μεσσήνη, ο ναός τηςΑφαίας στην Αίγινα, το Ηραίο της Σάμου, το Βυζαντινό Κάστρο του Πλαταμώνα και οι Σπάθες Ολύμπου.

Τους Υπουργούς θα συνοδεύουν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Κοινής Ομάδας Εργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού και Κλιματικής Κρίσης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, Κώστας Καρτάλης, καθώς και τα μέλη της ίδιας ομάδας εργασίας, διευθυντές και στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Η Λίνα Μενδώνη θα πραγματοποιήσει, επίσης, αυτοψία στα έργα που υλοποιούνται από το ΥΠΠΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία, για την ανάδειξη και αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου.

Φωτό: Αρχείο

Μετά την άσκηση θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, με συμμετοχή της Περιφέρειας, των δημάρχων της περιοχής, όλων των συναρμόδιων φορέων (ΠΣ, ΕΛ.ΑΣ., Δασαρχεία κλπ.) καθώς και εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων.

Φωτιά στις Μυκήνες
Φωτό: Αρχείο

Η αντιπυρική θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων των Μυκηνών και της Επιδαύρου είναι επιβεβλημένη, ειδικά μετά την προηγούμενη πυρκαγιά στις Μυκήνες, στις 30 Αυγούστου 2020, και καθώς οι δύο χώροι αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button