home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Με γοργούς ρυθμούς τα έργα στο κτίριο Βίγγα – Αυτοψία από στελέχη του ΥΠΠΟΑ

Το ισόγειο θα μετατραπεί σε πολιτιστικό εκθεσιακό χώρο και οι όροφοι σε γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και βιβλιοθήκη.
Εργασίες στο κτήριο Βίγκα στο Ναύπλιο

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι εργασίες στο κτίριο Βίγγα, στο παλιό Ναύπλιο από την εργολαβία που έχει αναλάβει να τρέξει το έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιείται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η χρηματοδότησή του γίνεται μέσω ΕΣΠΑ.

Αυτοψία στα έργα

Σήμερα ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου του ΥΠΠΟΑ, που εδρεύει στην Πάτρα, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε αυτοψία στο χώρο μαζί με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων Κωνσταντίνο Φρισήρα.

Στο χώρο ήταν επιβλέποντες του έργου, καθώς και ο εργολάβος που εκτελεί τις εργασίες οι οποίες εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς.

Εργασίες στο κτήριο Βίγκα στο Ναύπλιο
Εργασίες στο κτήριο Βίγκα στο Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: anagnostis

Παρακολουθεί στενά ο Διδασκάλου

Μέχρι τώρα όλα βαίνουν καλώς με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί. Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Γιώργος Διδασκάλου ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των εργασιών και έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές για πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Άλλωστε αυτός που είναι αυτός που κίνησε τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου Αποκατάστασης και Ανάδειξης του κτηρίου Βίγγα που βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου.

Σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν καταρτιστεί το ισόγειο θα μετατραπεί σε πολιτιστικό εκθεσιακό χώρο συμπεριλαμβανομένης της τυπογραφικής μηχανής, και οι όροφοι σε γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και βιβλιοθήκη.

Εργασίες στο κτήριο Βίγκα στο Ναύπλιο
Εργασίες στο κτήριο Βίγκα στο Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: anagnostis

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis