home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Χρώματα και συναισθήματα κατά του καπνίσματος από τα παιδιά

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος από το ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους
Κάπνισμα Άργος

Με χρώματα και πολύ διάθεση αποτύπωσαν στο χαρτί τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους κατά του καπνίσματος οι μαθητές των Δ’ και Ε’ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους χθες, Τρίτη 31 Μαΐου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, στην εικαστική-ενημερωτική δράση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», στον πεζόδρομο της Δαναού, στο κέντρο του Άργους.

Κάπνισμα Άργος 1
Φωτό: fb/Syllogos Sykafiar

Ως γνωστόν η 31η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος από το 1988, με σκοπό να επισημάνει στην παγκόσμια κοινότητα τις καταστροφικές του επιπτώσεις.

Για τη φετινή χρονιά , στο πλαίσιο της εκστρατείας του κατά του καπνίσματος ο ΠΟΥ έχει ως  βασικό μήνυμα: «Καπνός: Απειλή για το περιβάλλον μας».

Κάπνισμα Άργος 2
Φωτό: fb/Syllogos Sykafiar

Έτσι στο Άργος, οι μικροί μαθητές με ενθουσιασμό και χαρά και με την εξαιρετική καθοδήγηση του εικαστικού Ρήγα Ρηγόπουλου, έστειλαν με το δικό τους τρόπο τα μηνύματά τους για τις καταστροφικές επιπτώσεις του τσιγάρου στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Το συντονισμό της δράσης είχε η ψυχολόγος του Συλλόγου, Εμμανουέλα Κούρου ενώ τα μέλη του μοίρασαν στους περαστικούς ενημερωτικά φυλλάδια.

Κάπνισμα Άργος 3
Φωτό: fb/Syllogos Sykafiar

Καθώς η φετινή εκστρατεία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του καπνού – στην καλλιέργεια, την παραγωγή, τη διανομή και τα απόβλητα- τονίζοντας έτσι στους χρήστες καπνού έναν επιπλέον λόγο να διακόψουν αυτή τη συνήθεια, η δράση του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και των μικρών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Άργους έδωσε ξεχωριστό τόνο στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis