home design 800x400
home design 1170Χ320

Ψήφος στο Ναύπλιο από τα διαδικτυακά «πηγαδάκια» των ρομαντικών τουριστών

Σύμφωνα με τα net sentiment scores, η Αργολική πρωτεύουσα χαρακτηρίστηκε ως «η πιο ρομαντική πόλη της Ελλάδας».

Εξαιρετικά ανθεκτική αποδεικνύεται η φήμη της Ελλάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Διαδίκτυο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ.

Μάλιστα σύμφωνα με τα net sentiment scores, το Ναύπλιο χαρακτηρίστηκε ως «η πιο ρομαντική πόλη της Ελλάδας».

Ο πόλεμος

Σε μια δυσμενή περίοδο στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η διαδικτυακή φήμη της Ελλάδας (net sentiment score)  παρέμεινε θετική στις 61 μονάδες (-12 μονάδες σε σχέση με τον Μάρτιο). Μικρότερη πτώση (-4 μονάδες) κατέγραψε ο προορισμός της Αθήνας που έπεσε στις 69 μονάδες.

Ο πόλεμος έχει επί του παρόντος περιορισμένο αντίκτυπο στη φήμη της Ελλάδας με λιγότερο από το 5% των συνολικών κοινωνικών συνομιλιών να αναφέρονται στη σύγκρουση.

Net sentiment scores

Το net sentiment score της Ελλάδας ξεπέρασε αισθητά (κατά +11 μονάδες) το αντίστοιχο της Πορτογαλίας και (κατά +26 μονάδες) της Ισπανίας, ενώ κατατάσσεται κάτω από αυτό της Ιταλίας (κατά -10 μονάδες). Ο δείκτης αυτός μετρά την πόλωση των συνομιλιών στο Διαδίκτυο όσον αφορά τον προορισμών.

Στις περισσότερες αγορές της Ελλάδας καταγράφηκε ένα θετικό κλίμα στις διαδικτυακές συνομιλίες για τη χώρα και το οποίο στην Ιταλία και στη Γαλλία παγιώθηκε. Μικρή καθοδική διακύμανση παρατηρείται στις αγορές των ΗΠΑ, της Ολλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ταυτόχρονα, τα net sentiment scores της Αθήνας δείχνoυν ανθεκτικότητα και συνεχίζουν να αντικατοπτρίζουν την αύξηση του θετικού κλίματος, ιδιαίτερα από τις αγορές της Ιταλίας και της Ολλανδίας, ενώ παρουσιάζεται μια ελαφρά πτώση στις άλλες αγορές σε σχέση με το Μάρτιο.

Θετικό κλίμα

Τον Απρίλιο, το θετικό κλίμα προήλθε από την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, ενισχύοντας το αίσθημα ότι τα ταξίδια θα επιστρέψουν σε προ Covid-19 επίπεδα.  Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, αναμένεται να σημειωθεί «επιστροφή» των τουριστών στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, το CDC των ΗΠΑ, αφαίρεσε την Ελλάδα από τη λίστα των «Do Not Travel» χωρών.

Το θετικό κλίμα ενισχύθηκε επίσης, από πολυάριθμες ταξιδιωτικές αναφορές και φωτογραφίες σε σχέση με ελληνικά τοπία όπως: τα νησιά (Σαντορίνη, Ανάφη, Νάξος, Εύβοια κ.α ), τη θέα στο ηλιοβασίλεμα, τα θερμά λουτρά Πόζαρ, τους καταρράκτες, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα ξενοδοχεία, τους ανεμόμυλους. Επιπρόσθετα, το Ναύπλιο χαρακτηρίστηκε ως «η πιο ρομαντική πόλη της Ελλάδας».

Εμπειρία στον προορισμό

Όσον αφορά τη φήμη που βασίζεται στην εμπειρία στον προορισμό (πχ διαμονή, εστίαση, αξιοθέατα), παρά την ελαφρά «τυπική» μείωση που εμφανίζεται όταν αυξάνει η επισκεψιμότητα ενός προορισμού, η Ελλάδα συνεχίζει να ξεπερνά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά + 0,5 μονάδες με μέση βαθμολογία 9,1/10. 

Η αίσθηση των επισκεπτών αναφορικά με την υγιεινή και ασφάλεια τον Απρίλιο παραμένει θετική για την Ελλάδα και αυξήθηκε κατά 0,35 μονάδες (6,7/10), ενώ για την Αθήνα μειώθηκε κατά -1,67 μονάδες (5,3/10), διατηρώντας ωστόσο βαθμολογία πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (4,9/10).

Με στοιχεία από moneyreview.gr.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis