home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΠολιτικήFeatured

Ο Ερντογάν θέλει τώρα και την Πελοπόννησο – Προεκλογικές «φανφάρες» με γενίτσαρους

Δεν έχει προηγούμενο το κρεσέντο προκλήσεων από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οποίος έβαλε ξανά στο στόχαστρο την Ελλάδα

Νέο Πορθητή φαντάζεται τον εαυτό του, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που έφτασε στο σημείο να υπενθυμίσει πως το 1453 ο Μωάμεθ δεν είχε «αλώσει» μόνο την Κωνσταντινούπολη, αλλά είχαν προηγηθεί -μεταξύ άλλων- η Πελοπόννησος και η Αθήνα. Ο Τούρκος πρόεδρος αναλώθηκε σε προεκλογικές «Φανφάρες» με γενίτσαρους.

Ο Ερντογάν παραβρέθηκε στους εορτασμούς για την 569η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Αττατούρκ.

Ερντογάν (3)

Μιλώντας σε μια νέο-οθωμανική φιέστα, που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των εορτασμών της 569ης επετείου άλωσης της Πόλης, ο Ερντογάν αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο παρελθόν της Τουρκίας, με τη σκέψη του στο μέλλον και κυρίως στις προεδρικές εκλογές του 2023.

Ο σουλτάνος Μωάμεθ κατακτητής της Πελοποννήσου

«Γνωρίζετε πως ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής δεν είναι μόνο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης αλλά και ο κατακτητής της Σερβίας, της Πελοποννήσου, της Αθήνας, της Βλαχίας, της Μολδαβίας, της Βοσνίας, της Ερζεγοβίνης και της Αλβανίας» δήλωσε, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τα επιφωνήματα των χιλιάδων συγκεντρωμένων οπαδών του.

Στην ίδια ομιλία ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε, αναφερόμενος ευθέως στην Ελλάδα, πως στόχος είναι έως το 2053 η Τουρκία να γίνει ισχυρή δύναμη. «Όπως οι πρόγονοι μας έθαψαν το Βυζάντιο, ας ελπίσουμε ότι σήμερα χτίζοντας το όραμα μας για το 2053 καταφέρουμε και εμείς να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σημερινούς Βυζαντινούς που στήνουν ίντριγκες εναντίον μας» δήλωσε προκλητικά.

Ερντογάν (1)

«Η Τουρκία συμβάλλει στη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα»

Σε μέρος της ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρεται στις προσπάθειες της Τουρκίας -που μόνο ο ίδιος βλέπει- να συμβάλλει στη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα: «Τι κάνει η Τουρκία μπροστά σε όλες αυτές τις καταστροφές; Καταβάλει προσπάθεια να πει ένα στοπ σε αυτή τη λάθος πορεία. Σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη, λέμε “Σταματείστε”.

Στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο λέμε “Σταματείστε”. Στην Ουκρανία και στην Κριμαία λέμε “Σταματείστε”. Στη Βοσνία, στα Βαλκάνια, στο Καραμπάχ, στον Καύκασο, στην Παλαιστίνη, στο Τουρκεστάν και στο Αρακάν λέμε “Σταματείστε”» λέει, συνεχίζοντας στη συνέχεια με προκλητικές αναφορές στον Μωάμεθ Πορθητή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button