home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την κοπή δέντρων

Β. Λαμπρόπουλος: «Με θλίψη παρακολουθούμε την συνεχή αποψίλωση των πράσινων πνευμόνων»

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήγειρε η κοπή δέντρων αλλά και το σημερινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του «anagnostis.org» για τον πλάτανο της οδού Θεσσαλονίκης στο Ναύπλιο.

«Με θλίψη παρακολουθούμε την συνεχή αποψίλωση των πράσινων πνευμόνων της πόλης μας», τόνισε σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπρόπουλος επισημαίνοντας μάλιστα ότι τα δέντρα που έχουν κοπεί δεν έχουν αντικαταστεθεί.

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος
Φωτό: Αρχείο

Η δήλωση Λαμπρόπουλου

Στη δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης καλεί τη Δημοτική Αρχή να δώσει μεγαλύτερη σημασία στον τομέα πρασίνου και  αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με θλίψη παρακολουθούμε την συνεχή αποψίλωση των πράσινων πνευμόνων της πόλης μας.

Κόπηκαν ευκάλυπτοι δεκαετιών στην οδό του Αγίου Ανδριανού (πίσω από το στρατόπεδο ),ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ για επικείμενη κοπή πλάτανου .

Βεβαίως και πρέπει ο Δήμος να προσέχει τα μεγάλα δέντρα γιατί ενέχουν κινδύνους για τους πολίτες και την περιουσία τους. Όμως, τα τελευταία έτη ,υπάρχει αποψίλωση των πράσινων πνευμόνων στο Ναύπλιο ,χωρίς να υπάρχει αντικατάσταση τους.

 Έχει τεράστια σημασία η υπηρεσία πρασίνου και η επαρκής στελέχωση της από γεωπόνους και κηπουρούς με μεράκι και αγάπη για το πράσινο , ώστε να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας.

 Καλώ τον κ.Δήμαρχο να δώσει μεγαλύτερη σημασία στον τομέα πρασίνου και να αντικαταστήσει το πράσινο που χάθηκε ,βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών του Δήμου».

Σύμφωνα πάντως με νεώτερες πληροφορίες από κατοίκους της οδού Θεσσαλονίκης δόθηκαν διαβεβαιώσεις από το Δήμο ότι ο πλάτανος δεν θα κοπεί.

Πλάτανος οδός Θεσ/νικης Ναύπλιο
Φωτό: anagnostis

Ο «anagnostis.org» θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα, καθώς οι πνεύμονες πρασίνου στο Ναύπλιο είναι ένα ζωτικό ζήτημα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis