home design 800x400

Ναύπλιο: Ζητούν παιδιάτρους στο Νοσοκομείο οι γονείς

Γ. Γκιόλας: «Προκλητική η αδιαφορία της κυβέρνησης για το θέμα»

Την άμεση και μόνιμη παιδιατρική κάλυψη των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού απαίτησαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Ναυπλίου, στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν χθές, Παρασκευή 27 Μαΐου, στο Νοσοκομείο της πόλης.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη συγκεκριμένη Νοσηλευτική Μονάδα υπηρετεί μια παιδίατρος με βαθμό Διευθύντριας ενώ στο Άργος δεν υπάρχει καθόλου παιδίατρος.

Παράλληλα, στην πρόσφατη επίσκεψή της στο νομό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα δεν έδωσε σαφή απάντηση για το πότε θα γίνουν προσλήψεις παιδιάτρων.

«Προκλητική είναι η αδιαφορία της κυβέρνησης για το θέμα της έλλειψης παιδιάτρων στις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του νομού» δήλωσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, παρευρισκόμενος στη συγκέντρωση των γονέων.

φωτογραφία Γιάννη Γκιόλα

Η δήλωση Γκιόλα

Σκληρή γλώσσα για την πολιτική της κυβέρνησης χρησιμοποίησε στη δήλωσή του ο βουλευτής Αργολίδας επισημαίνοντας πως με την κατάσταση που επικρατεί επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο η ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση των γονέων.

Στη δήλωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Η στάση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι εξοργιστική, η γενικότερη πολιτική της στο θέμα της Δημόσιας Υγείας γνωστή και σαφής με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, η αγανάκτηση των γονέων μεγάλη και η υγεία των χιλιάδων παιδιών της περιοχής βρίσκεται στα χέρια του ενός και μοναδικού παιδίατρου που υπηρετεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου.

φωτογραφία αρχείου

Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδιαφορίας, είναι η καταφυγή σε δημόσια Νοσοκομεία γειτονικών νομών αλλά και η αναγκαστική λύση των ιδιωτών παιδιάτρων, δύο λύσεις που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το μισοάδειο πορτοφόλι των γονιών» .

Ο κ. Γκιόλας στηλίτευσε ακόμη την «ανάλγητη στάση των Κυβερνώντων, οι οποίοι επισκέπτονται –δήθεν με ενδιαφέρον- τα Νοσοκομεία του Νομού, αναγνωρίζουν τις τεράστιες ελλείψεις, αλλά «όπως δήλωσε πρόσφατα ο κ. Σταϊκούρας, δεν υπάρχουν άλλα χρήματα στα δημόσια ταμεία..».

« Προφανώς οι αμοιβές των γαλάζιων «golden boys» και τα σημαντικά δώρα στα φιλικά Μ.Μ.Ε,  είναι πολύ πιο σοβαρά θέματα από την υγεία των παιδιών του ελληνικού λαού», καταλήγει στη δήλωσή του ο βουλευτής.

Όπως όλα δείχνουν το θέμα της έλλειψης παιδιάτρων στις Νοσηλευτικές Μονάδες του νομού θα συνεχίσει να ταλανίζει γονείς και παιδιά.

Σχόλια

Exit mobile version