home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑθλητισμός

Άργος: 10 χρόνια από το θρίαμβο του Διομήδη

Μαγική επέτειος της θρυλικής κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Χάντμπολ

Τη μαγική βραδιά της θρυλικής κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Χάντμπολ, στις 28 Μαΐου 2012, από το Διομήδη ξαναζεί απόψε, 10 χρόνια μετά, το Άργος.

Ο Διομήδης πραγματοποιώντας εκείνη τη χρονιά μια ξέφρενη πορεία τόσο στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, όπου στέφθηκε πρωταθλητής, όσο και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο κατάφερε να γίνει η πρώτη και μοναδική ως το 2021 (που τον ίδιο τίτλο κατέκτησε η ΑΕΚ) ελληνική ομάδα που κέρδιζε το τότε λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Κύπελλο Θριάμβου» (Challenge Cup).

Ταυτόχρονα γινόταν και η μοναδική ελληνική επαρχιακή ομάδα που κέρδιζε ευρωπαϊκό τίτλο σε όλα τα αθλήματα.

Διομήδης Κύπελλο 1
Φωτό: fb/Diomidis Handball Club

Οι Λύκοι του Δημήτρη Δημητρούλια, κόντρα σε κάθε προγνωστικό, ξεπέρασαν όλα τα προβλήματα ενός ερασιτεχνικού σωματείου -χωρίς γήπεδο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, μικρό ρόστερ, περιορισμένο μπάτζετ- και κατάφεραν να ρίξουν στο καναβάτσο την, 1.000.000 ευρώ προϋπολογισμού, Ελβετική Βάκερ Τουν σε ένα θρίαμβο που δεν είχε προηγούμενο.   

Ο Δαυίδ νίκησε το Γολιάθ, το αουτσάιντερ το μεγάλο φαβορί, βγάζοντας στους δρόμους όλη την πόλη του Άργους.

Στον πρώτο αγώνα επί ελληνικού εδάφους, στις 20 Μαΐου 2012, ο Διομήδης με συμπαραστάτες εκατοντάδες φιλάθλους, που δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα στις κερκίδες, κατάφερε να επικρατήσει με 26-23. Η εύθραυστη διαφορά των 3 γκολ δεν εξασφάλιζε τίποτα.

Στον επαναληπτικό αγώνα στην Ελβετία οι Λύκοι κατάφεραν να διατηρήσουν αυτή τη διαφορά και χάνοντας 20-22 να στεφθούν Κυπελλούχοι Ευρώπης και να φέρουν την «Καζάνα», όπως την είχαν ονομάσει, στο Άργος αφού βέβαια πρώτα την «βάφτισαν» στα παγωμένα νερά της λίμνης Τουν στην Ελβετία.

10 χρόνια μετά από την ιστορική εκείνη μέρα, το Άργος θυμάται το θρίαμβο της επίσημης αγαπημένης της πόλης, της ομάδας χαντμπολ του Διομήδη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button