home design 800x400
home design 1170Χ320

Πάτρα: Ηλεκτρονική απάτη με λεία 135.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι επιτήδειοι – Προσοχή στους πολίτες συνιστά η ΕΛ.ΑΣ.
Απάτη

Και νέα ηλεκτρονική απάτη σε βάρος επιχείρησης στην Πάτρα, με λεία 135.000 ευρώ, αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την καταγγελία των ιδιοκτητών στο Τμήμα Ασφαλείας .

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης φέρεται να είχαν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα στις αρχές Απριλίου, με δήθεν αποστολέα την τράπεζά τους, σύμφωνα με το οποίο θα έπρεπε να καταβάλουν σε τράπεζα του εξωτερικού τα χρήματα για τις υποχρεώσεις τους .

Οι επιχειρηματίες μάλλον δεν γνώριζαν τις συνεχείς συστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. να μην ακολουθούνται υπερσύνδεσμοι (links) που υπάρχουν σε ηλεκτρονικά μηνύματα αλλά να γίνεται επαφή με τα οικεία πιστωτικά ιδρύματα και ανυποψίαστοι προχώρησαν στη συναλλαγή, καταβάλλοντας 71.000 ευρώ και 64.000 ευρώ, σε δύο πληρωμές.

Απάτη 2 1
Φωτό: Αρχείο

Όταν οχλήθηκαν από την τράπεζά τους για ανεξόφλητους λογαριασμούς, συνειδητοποίησαν ότι είχαν εξαπατηθεί από επιτήδειους και κατήγγειλαν το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Πατρών, που διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Καθώς οι επιτήδειοι ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και οι ηλεκτρονικές απάτες εξαπλώνονται με ταχύ ρυθμό σε ολόκληρη τη χώρα η ΕΛ.ΑΣ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ηλεκτρονικά μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες και τους συνιστά να είναι επιφυλακτικοί και να μην προβαίνουν σε καμία ενέργεια αν πρώτα δεν διαπιστώσουν το αληθές του μηνύματος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis