home design 800x400

Οι εικόνες ντροπής του Δικαστηρίου που δημοσίευσε ο έντυπος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, έφεραν τον Τσιάρα στο Ναύπλιο

Ενώ γκρεμίζεται το δικαστικό μέγαρο, πράσινο φως από Τσιάρα για επισκευές

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα έφερε στο Ναύπλιο το δημοσίευμα του έντυπου ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ με τις εικόνες ντροπής που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη Πέμπτη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αναβάθμισης των δικαστικών μεγάρων και ανέγερσης νέων χώρων σε διάφορες περιοχές της χώρας, που έχει θέσει σε υλοποίηση μέσω ΣΔΙΤ το υπ. Δικαιοσύνης και στόχος είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και για το εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου.

Ο κος Τσιάρας επισκέφτηκε το Δικαστικό μέγαρο συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό και συζητήθηκε με δικαστικούς, δικηγόρους και φορείς της πόλης το θέμα της συντήρησης του κτηρίου.

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ έφερε τον Τσιάρα στο Ναύπλιο

Το δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ με τίτλο «Ένα σημείο ντροπής στην καρδιά του Ναυπλίου» σήμανε συναγερμό στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ευαισθητοποιώντας και φέρνοντας τον Κώστα Τσιάρα επειγόντως στο Ναύπλιο, για να δει μόνος του την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.

Οι επίμαχες φωτογραφίες

Το δημοσίευμα που έφερε τον Τσιάρα

Ακολουθεί το δημοσίευμα του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ που έφερε τον υπουργό Δικαιοσύνης στο Ναύπλιο:

Το Δικαστικό Μέγαρο, χορηγία του μεγάλου Έλληνα ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού, περατώθηκε το 1911, σε σχέδια του Αναστάσιου Σταματιάδη, δομημένο σύμφωνα με τον νεοκλασικό ρυθμό.

Στην δυτική είσοδο του Μεγάρου βρίσκονται οι προτομές του Αναστάσιου Πολυζωίδη και του Γεώργιου Τερτσέτη, δύο σπουδαίων μορφών έμειναν γνωστοί για τη σθεναρή τους στάση στη Δίκη των οπλαρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Δημήτριου Πλαπούτα και άλλων, όταν, το 1834, οι τελευταίοι κατηγορήθηκαν για συνωμοσία κατά της Αντιβασιλείας. Όπως αναφέρει η «Αργολική βιβλιοθήκη» ο πρόεδρος του δικαστηρίου Αναστάσιος Πολυζωίδης και ο δικαστικός Γεώργιος Τερτσέτης αρνήθηκαν να υπογράψουν το πρακτικό της απόφασης για τη θανατική καταδίκη των οπλαρχηγών. Και οι δύο απολύθηκαν για αυτήν τους τη στάση, αλλά αργότερα αθωώθηκαν και αποκαταστάθηκαν στα δικαστικά τους καθήκοντα.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο είναι απαράδεκτη για χώρο που στεγάζει την Θέμιδα. Πρόκειται για προσβολή της δικαιοσύνης και της ιστορίας της πόλης του Ναυπλίου. Οι είσοδοι έτοιμοι να καταρρεύσουν. Οι σοβάδες έτοιμοι να πέσουν χρησιμοποιούνται σαν αποδέκτες σκουπιδιών, ενώ σίδερα των πεζοδρομίων καθώς και σηκωμένες πλάκες αποτελούν παγίδα για τους πεζούς και απαξίωση για τους πολίτες γενικά.

Στο νότιο τμήμα της πλατείας Δικαστηρίων βρίσκεται το μνημείο του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, που έμεινε γνωστός με την επωνυμία Νικηταράς. Ο Νικήτας Σταματελόπουλος, που διετέλεσε μάλιστα για ορισμένο διάστημα αρχηγός της πολιορκίας του Ναυπλίου. Παραπεταμένος σε μια βρώμικη πλατεία, «τιμάται» για μια ακόμα φορά από τους δικαστές και τον δήμο για τις θυσίες του στην απελευθέρωση της χώρας. Ντροπή»

Οι εικόνες ντροπής του Δικαστηρίου που δημοσίευσε ο έντυπος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ευαισθητοποίησαν τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον έφεραν στο Ναύπλιο, ώστε να δρομολογηθούν οι επισκευές την ώρα που γκρεμίζεται το δικαστικό μέγαρο, δίνοντας το πράσινο φως για τις επισκευές.

Σχόλια

Exit mobile version