Ένα απρόοπτο αλλά και επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου στη Νέα Πέραμο, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αργολίδας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Ναύπλιο, δέχθηκε χτύπημα από πέτρα εν κινήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πέτρα εκτοξεύτηκε από άγνωστο άτομο, το οποίο, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ενδέχεται να προέρχεται από κοινότητα Ρομά της περιοχής. Το αντικείμενο χτύπησε με δύναμη το παρμπρίζ του λεωφορείου, προκαλώντας σημαντική ζημιά στο μπροστινό τζάμι αλλά και αναστάτωση στους επιβάτες.
Ο οδηγός του λεωφορείου, επιδεικνύοντας ψυχραιμία και επαγγελματισμό, ακινητοποίησε το όχημα με ασφάλεια στο πλάι του δρόμου, αποτρέποντας ενδεχόμενο ατύχημα. Στο λεωφορείο επέβαιναν κάτοικοι της Αργολίδας αλλά και ταξιδιώτες από την Αθήνα, που κατευθύνονταν στο Ναύπλιο για το σαββατοκύριακο ή το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
Ευτυχώς, κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε, ωστόσο ο τρόμος ήταν έκδηλος τη στιγμή του περιστατικού. Ορισμένοι επιβάτες ανέφεραν ότι παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και στο παρελθόν.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς να συλλέγουν μαρτυρίες και να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και τη διευκρίνιση των συνθηκών υπό τις οποίες εκτοξεύτηκε η πέτρα.
Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από Αθήνα στις 15:30.
Το συμβάν στη Νέα Πέραμο αναδεικνύει την ανάγκη για εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων σε κεντρικούς οδικούς άξονες και τη λήψη προληπτικών μέτρων ασφαλείας, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
