home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα Κίος: Ομάδα δράσης στο Δημοτικό Σχολείο για προώθηση του εμβολιασμού μαθητών Ρομά

Εμβολιάστηκαν 27 μαθητές και μαθήτριες με ένα ευρύ φάσμα παιδικών εμβολίων.
Εμβολιασμός Ρομά

Στο Δημοτικό σχολείο της Νέας Κίου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΖΑΣ», η πρώτη ομάδα δράσης του σχολείου και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του άξονα «Σχολική Φοίτηση-Διαρροή» της Αξιολόγησης, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για προώθηση του γενικού εμβολιασμού των μαθητών και μαθητριών της ευάλωτης ομάδας των ΡΟΜΑ με πρωταρχικό στόχο την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινωνικά-πολιτισμικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας και την προάσπιση της δημόσιας υγείας γενικά και του μαθητικού δυναμικού ειδικότερα.

Προς τούτου επικοινώνησαν:

α) Με την Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του ΕΚΠΑ και την κ. Σωτηροπούλου Ελένη, πρόεδρο-συντονίστρια του προγράμματος «Υγεία για όλους» της εταιρείας «Πρόληψης και προαγωγής υγείας» για προγραμματισμό εθελοντικού, γενικού εμβολιασμού των μαθητών, οι οποίοι και απεδέχθησαν το αίτημα και ως τούτου επιλέχθηκε η 21η Μαΐου 2022 ημέρα Σάββατο για την υλοποίηση της δράσης.

β) Με την αρμόδια υπηρεσία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Άργους-Μυκηνών την οποία και ενημερώσαμε για τη δράση και αιτηθήκαμε να μας βοηθήσουν στην έγκαιρη ενημέρωση των γονέων στους καταυλισμούς της Ν. Κίου.

γ) Με τον Πρόεδρο του ΔΔ Νέας Κίου και με τον Αντιδήμαρχο Νότιου τομέα του Δήμου Άργους-Μυκηνών υπολογίζοντας στη συνεργασία και βοήθειά τους, στην έγκαιρη ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/μαθητριών της ευάλωτης αυτής κοινωνικής ομάδας με όποιο μέσο θεωρούσαν  προσφορότερο.

δ) Με το Γραφείο Δημάρχου Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Η δράση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς εμβολιάστηκαν 27 μαθητές και μαθήτριες με ένα ευρύ φάσμα παιδικών εμβολίων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis